Реших и аз най-после да напиша тема във форума за едната ми конструкция..

Такаа....да почнем от далечната 1977ма ,когато Москвича е произведен и дядо ми го е купил като ,,Москвич 2138,,. Дълги години дядо ми го е карал ,след това е научил баща ми да кара на него и накрая ,баща ми ме научи да карам на него.
Москвича дълго време беше пред блока ,след това го преместихме на къщата в Банкя.До 2015та година Москвича си седеше кротко и спокойно ,но 2017та реших ,че искам тази кола да си я карам....та от 2017та насам се почнаха борбите

Та ,Пламен ми даде болтовете ,смених ги и колата почна да спира по-добре

След това реших ,че колата трябва да се боядисаа...почна се един процес от 10 дена нагласа и проучване как ,какво ,защо и т.н
След 10 дена бях подготвен ,почнах го...изшлайфах го старателно ,минах с ръждопреобразувател след това го грундирах ,китосах го там където трябваше и беше дошъл момента за боядисванеее........Но ново 20 ,на колата и изчечнаха 1ва и задна скорост

След това боядисах колата саморъчно с компресорче с импровизирано ,,закрито хале,, ,ако трябва да съм честен много добре го боядисах ,ама с боя само на 4-5 часа го изкарах навън и в този момент заваля като изведро ,абе с 2 думи се попрецака боята ,но реших да си го карам така.....Един ден се прибирам ,решавам да прибера Москвича в двора и в момента в който влизам портата се затваря и ми свали боята от преден калник до задна врата -намацах с четка ,колкото да не ме дразни...
Москвича нали заводски си е с 8-маков двигател и се борихме с него колата да се кара...Пламен хвърли много много кръв ,пот и нерви ,за да го оправи ,еми оправи го и бая време си го карахме с 8маковия двигател ,който беше с пробег от 151 хил КМ от 1977ма до 2019та
След това 2019та година август месец /вече имах Белия Москвич/ решавам една събота да изляза с Жълтия да го разходя малко ,минавам 50 метра и колата гасне ,паля - форсирам - добре работи- тръгвам и па гасне и така някоко пъти...накрая изтеглихме Москвича в двора ,свалям 3та свещ цялата в масло... След съвещание с Пламен решихме да изхвърлим 8маковия двигател и да сложим нещо истинско, сложихме чист 412 двигател ,който след основния ремонт ,ама основен-основен от А до Я всичко ново или ревизирано

За сега толкова ,след време още подробности от 2020та и 2021ва от към рестварацията на купето ,усъвършенстването на повечето неща ,дано да ви хареса темата