Москвич 2140 - Жълтия 1185

Снимки и информация за нашите автомобили.
Аватар
Angel_
Потребител
Потребител
Кара:: Москвич 2140 1977чист. Москвич 2140 Дефорсе

Москвич 2140 - Жълтия 1185

Мнение от Angel_ »

Здравейте колеги!
Реших и аз най-после да напиша тема във форума за едната ми конструкция.. 8-)
Такаа....да почнем от далечната 1977ма ,когато Москвича е произведен и дядо ми го е купил като ,,Москвич 2138,,. Дълги години дядо ми го е карал ,след това е научил баща ми да кара на него и накрая ,баща ми ме научи да карам на него.
Москвича дълго време беше пред блока ,след това го преместихме на къщата в Банкя.До 2015та година Москвича си седеше кротко и спокойно ,но 2017та реших ,че искам тази кола да си я карам....та от 2017та насам се почнаха борбите :evil: /бре ,сега като го пиша все едно беше вчера../Реших първоначално да му видя спирачките в какво състояние са ,след толкова време без движение,Там имаше борба със запеклите спирачни маркучи на предните колела ,смених ги маркучите ,но не можех да го обезвъздуша /беше събота още си го спомянм/ ,тогава реших да сменя обезвъздушителните болтове ,но нямах такива налични и писах във ФБ страницата откъде мога да намеря неделя....Тогава след 2-3 минути получих съобщение ,което гласеше ,,Ако не намериш мини утре към нас ще ти дам.,, -Това съобщение беше решаващо ,това съобщение направи едно ново приятелство ,демек мойто и на Пламен Тренчев ,който е 100% участник във възстановяването на Жълтия
Та ,Пламен ми даде болтовете ,смених ги и колата почна да спира по-добре 8-)

След това реших ,че колата трябва да се боядисаа...почна се един процес от 10 дена нагласа и проучване как ,какво ,защо и т.н
След 10 дена бях подготвен ,почнах го...изшлайфах го старателно ,минах с ръждопреобразувател след това го грундирах ,китосах го там където трябваше и беше дошъл момента за боядисванеее........Но ново 20 ,на колата и изчечнаха 1ва и задна скорост :x :x :x :? Стигнах до извода ,че скорстната кутия се е счупила ,писах във ФБ страницата ,Г-н Краси Драгомански ми написа много точно описание как да сменя скоростната кутия ,взех нова кутия и една събота отивам при колата ,нахъсан ,подготвен ,готов да действа 8-) :P Телефона в ръка да чета и действам ,подпрях хубаво колата ,че да не падне върху мен /без канал кофти/ ,та след 4 часа старата скоростната кутия беше долу и новата сложена ,запалих Москвича малко напред ,малко назад ,нищо не гръмна ,нищо не се взриви - бях доволен :twisted: :evil: 8-)

След това боядисах колата саморъчно с компресорче с импровизирано ,,закрито хале,, ,ако трябва да съм честен много добре го боядисах ,ама с боя само на 4-5 часа го изкарах навън и в този момент заваля като изведро ,абе с 2 думи се попрецака боята ,но реших да си го карам така.....Един ден се прибирам ,решавам да прибера Москвича в двора и в момента в който влизам портата се затваря и ми свали боята от преден калник до задна врата -намацах с четка ,колкото да не ме дразни...

Москвича нали заводски си е с 8-маков двигател и се борихме с него колата да се кара...Пламен хвърли много много кръв ,пот и нерви ,за да го оправи ,еми оправи го и бая време си го карахме с 8маковия двигател ,който беше с пробег от 151 хил КМ от 1977ма до 2019та

След това 2019та година август месец /вече имах Белия Москвич/ решавам една събота да изляза с Жълтия да го разходя малко ,минавам 50 метра и колата гасне ,паля - форсирам - добре работи- тръгвам и па гасне и така някоко пъти...накрая изтеглихме Москвича в двора ,свалям 3та свещ цялата в масло... След съвещание с Пламен решихме да изхвърлим 8маковия двигател и да сложим нещо истинско, сложихме чист 412 двигател ,който след основния ремонт ,ама основен-основен от А до Я всичко ново или ревизирано :D ;)

За сега толкова ,след време още подробности от 2020та и 2021ва от към рестварацията на купето ,усъвършенстването на повечето неща ,дано да ви хареса темата
Прикачени файлове
Борба със спирачките
Борба със спирачките
След боя
След боя
След боя
След боя
След боя
След боя
Първото му изкарване с новата боя
Първото му изкарване с новата боя
Подготовка за боя