придърпвания

Аватар
тоби123123
Потребител
Потребител

придърпвания

Мнение от тоби123123 »

колеги като си махна крака от газта се получават силни придърпвания които изчезват като подам газ независимо на коя скорост съм и понякога на завой се чува щракване от към диференциала дали не е счупен нещо ~
d_stoi4ev
Потребител
Потребител

Re: придърпвания

Мнение от d_stoi4ev »

Колега, то звучи като два различни проблема това, с придърпването и звука в завой.
Прекъсването има ли го като е на място подаването и отнемането на газта ?
А звука в завой изчезва ли като си на свободна скорост ?
Аватар
тоби123123
Потребител
Потребител

Мнение от тоби123123 »

не на място не прекъсва а единичното щракване се получава при по голям радиус на завоя и то не всеки път
d_stoi4ev
Потребител
Потребител

Мнение от d_stoi4ev »

Моя опит за сходни проблеми с тези които споменаваш е:
придърпването - оригиналното делко на Моско, ми правеше и още си го прави - придърпване когато отнема газта и после в момента на подаване - отново, след това ако нямам ускорение а само поддържам или ускорявам - нямам прекъсвания - Отварял съм го два пъти, правил съм му оглед и нищо видимо не съм откривал като проблем , но е факт че си го прави това прекъсване - в крайна сметка новото делкото което карам няма подобен проблем и си карам с новото.
Чукането в предаването -  когато е счупено нещо то си е счупено  <hihi> - няма как да прави от време на време прехлопване ( имах строшена касета -  отделена от короната - повярвай ми звука не е единично причукване в някой завой - при теб може и да се е получило някакъв симптом на "проблемен диференциал" но докато не му направиш преглед или не го погледне човек с опит - няма как да гадем дали е той или не е.
Moskvich3v1
Член на клуба
Член на клуба

Мнение от Moskvich3v1 »

[quote="тоби123123"]
не на място не прекъсва а единичното щракване се получава при по голям радиус на завоя и то не всеки път
[/quote]
Ако го чуваш отпред може да е разхлабен лагер на главина :)
Ако е отзад разгледай диференциала и по специално пиньона да не се е разхлабил.
.ОО=w=ОО.   Москвич Рулит!
Аватар
тоби123123
Потребител
Потребител

Мнение от тоби123123 »

делкото е оригиналното но съм му сложил електронно запалване ще го прегледам и калибровам ще подкарам и другите си москвичи да видя дали и при тях е так че може така да си движат всички и аз да съм забравил как се карат <talk>
Аватар
dino412
Потребител
Потребител

Мнение от dino412 »

Не си движат така.
Прегледай центровката на запалването и почисти и прегледай регулировката на карбуратора.Моя правеше същото.Регулирах запалването почистих и регулирах карбуратор(К126Н) смених бобина с нова(старата беше още оригиналната от 1973г) и се оказа че можело да върви и мазно Москвето.
Помни,че професионалистите създадоха Титаник а Ноевия ковчег го скова аматьор.
Аватар
fentazi
Потребител
Потребител

Мнение от fentazi »

Колега и аз го имах този проблем паля работи часовник тръгвам предърпва прекъсва докато вдигне оборот после е добре намалих си разстоянието на свещите от 0.70 на 0.60 и колата се оправи само от това без да бърникам къквото и да е
Аватар
СЗ Б 1122
Потребител
Потребител

Мнение от СЗ Б 1122 »

Ако автомобила се ускорява без прекъсване (спортна езда),а  когато човек реши да го кара лежерно (постоянно поддържана скорост) и се появи досадното прекъсване (водещо до металически звуци при натрупана хлабина в трансмисията и най-вече главното предаване) то причината често е в голямата хлабина на вала на делкото. Получава се така нареченото сеене на искрата или с други думи аванса бяга в някакви граници. Щом ускорите инерционния момент обира хлабината на валчето и застопорява аванса.
През 90-те, когато ежедневно минавах по 30-на км градско из София това ми създаде лоши навици непрекъснато да се гонкам  <hihi> иначе се влудявах от притреперването ~. Новото делко реши проблема от раз. Разбира се може и втулки, но подбора на бронза и последващото райбероване са от съществено значение за по-дълготрайна, успешна намеса.
Ние пресъздаваме марката
Публикувай отговор