Колеги,бях решил да му сленя накладките и да го обезвъздушим,понеже спирачки нямаше практически никакви,пък и не се кара много често.Разглобихме апаратите,изчистихме всичко от ръждата,намазахме всички подвижни части с вазелин за да не създават проблеми,обезвъздушихме и сглобихме всичко.И ето тук започнаха проблемите-спирачките хващат на същото място по същия начин,но се появи и друг проблем-когато при запален двигател натисна педала започва едно хъркане от сервото/помпата.Прегледахме всичко възможно,при натискане на педала в казанчето няма балончета,сигурен съм,че е обезвъздушен като хората.При изгасен двигател хъркане няма,поне според мен нещата идват от сервото.
Четох подобни теми,но не разбрах,сервото ли трябва да сменя,има някакъв друг проблем ли,или може и така да се кара (макар и рядко)?Истината е,че само хъркането,което се появи ме притеснява,без спирачки общо взето съм свикнал,пък и колата се кара в самоковско,там няма много защо да се спира <hammer>
Колата е 2138 от 77 от българските произведени,с орегинално серво,за първи път въобще беше пипано между другото.
Благодаря предварително.
Проблем при спирачките 2138 1977
Re: Проблем при спирачките 2138 1977
Колега, да не би нещо да е скъсана мембраната или някакъв клапан дасе е бъгнал, то от серво до серво все пак има малки разлики така че ако питаш мене ако си сигурен че проблема е от сервото или го смени с ново или дай на опитен човек да го ремонтира,защото все пак колкото и да си свикнал не е хубаво да се кара без спирачки.
-
Методи Кръстанов
- Член на клуба

Re: Проблем при спирачките 2138 1977
Г-н Цонев, защо не сте ми казал за проблема си ? От сервото е. От многото натискане за обезвъздушаване ръждата по пръта му сигурно е скъсала някое от уплътненията. Ще му видим проблемите в скоро време.