Модернизация на мазителната система при М407/М408

Аватар
mzeto
Член на клуба!
Член на клуба!

Модернизация на мазителната система при М407/М408

Мнение от mzeto »

Става въпрос за маслените филтри и масленото охлаждане (при 408 има маслен радиатор).
Както всички знаем мазителната система на тези двигатели се състои от два филтъра-един за грубо пречистване и един за финно. Ето схема за премахване на оригиналните филтри и монтиране на пълнопоточен такъв.
Изработва се фланец, който се монтира на мястото на филтъра за грубо пречистване. Ето един вариант за фланец:
Изображение
Изображение
Изображение
Така изглежда на блока:
Изображение
Изображение
Изображение
Налага се да се смени мястото на датчика, показващ налягането на маслото. Аз съм го монтирал в предната част на двигателя, където е изхода за филтъра за финно пречистване. Ето моя вариант за преходник:
Изображение
Изображение
Ето как изглежда всичко сглобено:
Изображение
Щуцера, който е на капака на повдигачите и където до момента се е връщало маслото от филтъра за финно пречистване се запушва.
Маслен радиатор.
По надолу в справочника има тема за поставяне на такъв охладител на двигателя М412. Не знам само дали има място за монтиране на такъв охладител при 408И и 2138.
Използвам маслен охладител от Опел. Моделите със C20XE (2,0 150к.с) и 1,7 турбо дизел (немския мотор не исузу) разполагат с такъв. Инсталацията се състои от маслен радиатор, тръби(маркучи) и фланец със термостат на него, който се монтира между масления филтър и фланеца на блока. Ето за какво става въпрос:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от mzeto на 18 Юли 2012 00:46, променено общо 1 път.
Да си Москвичист, не означава да имаш Москвич, това е начин на мислене!
Публикувай отговор