Ето нагледно какво обясняват колегите.
[img width=480 height=360]http://s3.images.drive2.ru/car.journal. ... d-main.jpg[/img]
Офф-роад Москвич
Re: Офф-роад Москвич
Москвич 2140 ☭
- московчанин2140
- Глобален модератор
Хубаво за предницата, по-високо ще застане предния мост, но клиренса на задния мост си остава зависим единствено от височината на колелетата каквото и да го правиш.... Така, че повдигайки го отзад с ресорите(отдолу или отгоре на моста) се повдига базовия клиренс на купето, но не и на задния мост....
Поздрави!
Бако.
Поздрави!
Бако.
Все великие! Все гениальные! А ракию выпить не с кем
[quote=""московчанин2140""]
Хубаво за предницата, по-високо ще застане предния мост, но клиренса на задния мост си остава зависим единствено от височината на колелетата каквото и да го правиш.... Така, че повдигайки го отзад с ресорите(отдолу или отгоре на моста) се повдига базовия клиренс на купето, но не и на задния мост....
Поздрави!
Бако.
[/quote]
За съжаление при целите мостове е така.И това има решение но.........дали си струва......?
Поздрави!
Бако.
[/quote]
За съжаление при целите мостове е така.И това има решение но.........дали си струва......?
Помни,че професионалистите създадоха Титаник а Ноевия ковчег го скова аматьор.
Темата на колегата е стара, но бих искал да изкажа мнение понеже съм извършил действията от по горните постове.
Ползвам за товарен автомобил един 2140 преобразен на пикап. Омекналите предни пружини създаваха доста проблеми по дълбоките коловози на горските пътища. Затова се заех да поставям по-високи и корави пружини на предницата. Намерих един чифт от Ниса, скъсих ги с навивка и половина и ги поставих на мястото им. Колата се издигна доста и аз бях доволен от вида й. Когато я изкарах на пътя доста тресеше и подскачаше, но още излизайки на страни от пътя москвича закъса. Явно по твърдите пружини пречат на диагоналните наклони на колата. Сега ако кача едно от предните колела на по-висока повърхност автоматично, колелото от същата страна отзад започва да буксува. За това казвам, че трябва нещата да се преосмислят предварително, а не да се поставят някакви части току така и резултата, както е при мен, да бъде изненадващ.
За напред пак ще се занимавам с този проблем и се надявам да го премахна.
Ползвам за товарен автомобил един 2140 преобразен на пикап. Омекналите предни пружини създаваха доста проблеми по дълбоките коловози на горските пътища. Затова се заех да поставям по-високи и корави пружини на предницата. Намерих един чифт от Ниса, скъсих ги с навивка и половина и ги поставих на мястото им. Колата се издигна доста и аз бях доволен от вида й. Когато я изкарах на пътя доста тресеше и подскачаше, но още излизайки на страни от пътя москвича закъса. Явно по твърдите пружини пречат на диагоналните наклони на колата. Сега ако кача едно от предните колела на по-висока повърхност автоматично, колелото от същата страна отзад започва да буксува. За това казвам, че трябва нещата да се преосмислят предварително, а не да се поставят някакви части току така и резултата, както е при мен, да бъде изненадващ.
За напред пак ще се занимавам с този проблем и се надявам да го премахна.
Здравейте колеги. Онзи ден бях свободен и реших да се занимавам с москвича. По назад в темата някой от вас беше показал един модел дистанционни втулки между горен носач и шарнир. Аз използвах същата идея, но различни материали. За направата на детайла съединих две 8мм-ови планки с 3/4 цол тръба по между им. Общата височина на готовия детайл е 50мм. Преди монтажа им по колата, тампончето на горния носач не се виждаше изобщо, а сега едвам допира в горната част на бомбето. Докато ги поставям се наложи да премахна малка част от ръба на бомбето, понеже шарнират опираше. При първото пробно кръгче всичко мина добре. Предницата вече не е толкова твърда, а возията малко по-добра. Не можах да го карам на пресечен терен, където го използвам главно, но се на дявам проходимостта да се е променила към по-добре. Единственото нещо което ме плаши, е дали ще издържат заварките <sweat>
Ако съм сбъркал в това, че използвам чужда тема моля да ме извините.
Ако съм сбъркал в това, че използвам чужда тема моля да ме извините.
Според мен трябва да е още малко по-висока подложката.Между тампона и моста да има свободно място около 1-2 см. Също така долните дупки спокойно могат да се завъртят на 60 градуса и така да има повече място между шарнира и моста....ако се наложи и неговия ръб може да се отреже. След тези промени ще си покаже дали ще се появят други(много вероятно) и така на 2-3 пъти ще достигнеш до желания резултат <alko>