ПРАВИЛА В РАЗДЕЛ ОБЯВИ - МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ!

Заключено
Аватар
MiG-23
Администратор
Администратор
Мнения: 1202
Регистриран на: 16 Юни 2005 22:29

ПРАВИЛА В РАЗДЕЛ ОБЯВИ - МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ!

#1

Мнение от MiG-23 »

[size=99px]Правила на раздел "ОБЯВИ"[/size]


1. Заглавия на темите – заглавията на темите трябва да имат следния формат:

„Купувам: ……………” и „Продавам:………………”

Пример: Купувам: Бутала за 412 или Продавам: Заден десен калник за 2140

Ако частите са няколко и не могат да се изброят в заглавието моля посочете поне модела на автомобила. Пример - Продавам: Части за 2140.

Заглавията трябва да бъдат максимално точни и ясни.
Не са желателни теми със заглавия например: Продавам: Части или Купувам: Кола


2. Съдържание на обявите:
- Наименование/описание на стоката.
- Цена на всяка една от стоките поотделно
- Ако се продава автомобил или друго ППС е задължително в обявата да бъдат качени и снимки. За останалите стоки снимките са препоръчителни.
- Географско местоположение на стоката – град, село, паланка и т.н.
- Предпочитан начин за кореспонденция с продавача – телефон, скайп, ЛС и т.н.


Забранено е писането само с малки или само с главни букви както в заглавието на темата така и в самата тема.

3. След публикуване на обява автора има право да я ЪП-ва през период от минимум 15 календарни дни. През този период автора може да добавя нови постове само ако те носят допълнителна информация към съдържанието на обявата или има намаление на цената на дадена стока. Теми необновявани за период от 60 календарни дни ще бъдат изтривани.

4. Добавяне на постове в теми от раздела е позволено само на потребители реално заинтересовани от продаваните артикули, като в постовете може да се заявява интерес към даден артикул както и да се задават допълнителни въпроси към Продавача/Купувача. Забранява коментирането на цени обявени от Продавача.

5. Ако Потребител забележи, че дадена стока обявена за продажба е с драстично по-висока цена от колкото същата такава в аналогично състояние в магазин или другаде се допуска Потребителя да съобщи това в пост към темата на Продавача, но само и единствено ако поеме реален ангажимент, че може да съдейства със закупуването и изпращането на стоката по куриер до други населени места.

Пример: В тема се продават нови фарове за 2140 на цена 50 лв./бр. Продавача е от град Х. Потребител от град У има право да обяви в пост в същата тема, че в града У в магазин има също нови фарове за 2140 на цена 20 лв./бр., като може да съдейства за закупуването и изпращането им до заинтересован потребител.

Моля използвайте правилото по т.5 много внимателно!


6. При изтичане на валидността на обявата (стоката е продадена или съответно закупена) е желателно автора да обяви това с пост в темата. Поста ще остане 24 часа след публикуването му, като след това цялата тема ще бъде изтрита.

Теми неотговарящи на което и да е от тези правила, ще бъдат редактирани, затваряни или изтривани.
Потребители които не спазват тези правила ще бъдат наказвани с предупреждение на ЛС и изтриване на поста. При системни нарушения модераторския екип си запазва правото за по сериозна наказания.


За проблеми и въпроси отговорните модератори към този раздел са: medun412 и П*Г* 3451
Последно промяна от MiG-23 на 27 Дек 2012 20:14, променено общо 1 път.
Москвич 2140 УЗАМ 3317 1.7
Заключено