2140 от 1981
Re: 2140 от 1981
За гражданската ми звънни на 0888784543
След известно забавяне,свързано с липсата на всякакви фарове малко се позабавиха нещата,но днес вече Москвича е напълно редовен-с преглед,винетка и гражданска(с благодарност на едни хора,те си знаят кои )ГТПто мина повече от перфектно-много добри спирачки,изрядни светлини и вредни емисии,покриващи трета категория,но за жалост я писаха първа
И едно доказателство,че москвича просто си е правен за полетата
Сега за всеки случай мисля първо да навъртя стотина километра около София и региона за да се види какво още не е като хората
И едно доказателство,че москвича просто си е правен за полетата
Сега за всеки случай мисля първо да навъртя стотина километра около София и региона за да се види какво още не е като хората
Доста време измина,но работата продължава.Работата в багажника отне доста време,но се получи доста добре.
Това беше положението в началото
Свалих задния капак,смених пружините и го боядисах отвътре.Доста добре стана накрая.
Доста търкане и работа отидоха,но резултата е добър,като за боядисване в затворен навес.
Това беше положението в началото
Свалих задния капак,смених пружините и го боядисах отвътре.Доста добре стана накрая.
Доста търкане и работа отидоха,но резултата е добър,като за боядисване в затворен навес.
Тия дни успях да си поиграя малко с москвича-багажника вече е напълно завършен.
Един малък детайл
Свалих и изхвърлих старото страшно напукано табло
Положението отвътре не е зле,но не е и добре
След дълго търсене вече успях да си намеря и червени колани.Досега не бях виждал от този тип колани,дано да излезнат добри.Логото на Габрово на тях е перфектно допълващо пейзажа
Един малък детайл
Свалих и изхвърлих старото страшно напукано табло
Положението отвътре не е зле,но не е и добре
След дълго търсене вече успях да си намеря и червени колани.Досега не бях виждал от този тип колани,дано да излезнат добри.Логото на Габрово на тях е перфектно допълващо пейзажа
Със свършването на учебната година работата се засили.Намазах с ръждопреобразувател купето,след това го грундирах и накрая го боядисах-резултатът е следния.Прокарах кабели и високоговорители .Остава само да премахна един теч от люка и да се пренасям към пътя за бояджийното
-
- Член на клуба
Браво. Всичко е добре, но имам забележка - говорителите не им е там мястото. При дъжд и студено време и предното и задното стъкло ще се изпотяват ама много. Особено пък задното. Това са отвори за естествена вентилация и като е отворен предния люк, дори няма нужда да пускаш вентилатора на парното. Нещо елементарно и ефективно дето съвременните коли го нямат. Иначе, да много са удобни тези дупки за говорители, но се губи много
Методи какъв е тоя плътен Москвич който описваш
-
- Член на клуба
Няма значение колко е плътен. Пак си дърпа през задните решетки и си обдухва стъклото. Затворен преден люк равно на запотен заден и преден прозорец. Което е равносилно на затварянето с говорители на задните отвори. Многократно съм си играл да пробвам. Едно време Ники Зарков ме светна за това и оттогава го споменавам с добро
- Niki Zarkov
- Член на клуба!
Мето ,а новият модел задни кори като на керемиденият ти Москвич който е в Милен, обдухването е още
по- близо до задният прозорец.
-
- Член на клуба
Да, не успях обаче да пробвам в студено време тази модернизация И ми е интересно дали има по добър ефект.Niki Zarkov написа: ↑18 Юли 2022 19:41 Мето ,а новият модел задни кори като на керемиденият ти Москвич който е в Милен, обдухването е още
На мястото на кръглите отвори стария собственик беше монтирал едни доста красиви югославски колони,обаче поради добрите отношения слънце-стъкло-пластмаса бяха заприличали на нищо.А и не мисля да го карам много през зимата,така че едва ли ще ми бъде голям проблем-парцала е под ръка Но нищо не пречи по всяко време да ги махна.
Междувременно си поиграх със салона.Първо се пробвах да се правя на тапицер-долната част на шофьорската седалка беше скъсана и я смених с тапицерията от седалката,която взех от донора.Получи се доста добре по мое мнение,въпреки че е една идея по-тъмна от старата,но едвам се забелязва.
Наредих всички седалки по местата им след дълго миене и мазане със всякакви препарати
Сложих и новото арматурно табло,нови сенници,както и всички гуми и стелки.Под барчето за запалката сложих и един стар филипс касетофон.Мислех си да пробия таблото за да сложа оригиналното радио А370,но ми е жал.Сложих и лед крушки на таблото,защото нещо не ми харесваше колко слабо светят старите лампи и това е резултата
И когато всичко си мислих че е наред го изкарах малко по уличките ,обаче започна да загрява много и докато се усетя вече беше вдигнал 100 градуса.Естествено бензиновата помпа реши, че не и се работи в момента и последва едно хубаво бутане.Като изстина отворих капачката на радиатора-суша,а го бях напълнил преди една седмица.Дръпнах щеката и се разбра къде отива антифриза.И нека всичко да започне отначало...
Междувременно си поиграх със салона.Първо се пробвах да се правя на тапицер-долната част на шофьорската седалка беше скъсана и я смених с тапицерията от седалката,която взех от донора.Получи се доста добре по мое мнение,въпреки че е една идея по-тъмна от старата,но едвам се забелязва.
Наредих всички седалки по местата им след дълго миене и мазане със всякакви препарати
Сложих и новото арматурно табло,нови сенници,както и всички гуми и стелки.Под барчето за запалката сложих и един стар филипс касетофон.Мислех си да пробия таблото за да сложа оригиналното радио А370,но ми е жал.Сложих и лед крушки на таблото,защото нещо не ми харесваше колко слабо светят старите лампи и това е резултата
И когато всичко си мислих че е наред го изкарах малко по уличките ,обаче започна да загрява много и докато се усетя вече беше вдигнал 100 градуса.Естествено бензиновата помпа реши, че не и се работи в момента и последва едно хубаво бутане.Като изстина отворих капачката на радиатора-суша,а го бях напълнил преди една седмица.Дръпнах щеката и се разбра къде отива антифриза.И нека всичко да започне отначало...
Бижу !
И така отдавна не съм писал,но ето какво се случи от лятото до сега
След като наредих двигателя и го запалих да поработи малко омеша пак.Варианта за гарнитурата на главата отпадна.
След това стъпките са ясни -мотора долу,свалих ризите и сложих нови пръстени,които не намазах с Виктор рейнц,а със силикон на Бизон-уж го дават по-хубав ,но не е за тия коли правен и съответно резултата не беше добър.
Изкарах го замалко на улицата,даже не си правих и труда да сложа предния капак,защото ми беше ясно какво следва.
И се започна по същата позната процедура,но този път вече мазах на всички възможни места обилно с правилния силикон
И се достигна до момента ,в който вече москвича не меша.Стефан ми помогна да го запалим и си беше решил ,че му се кара такава конструкция и съответно го изкарахме за кратко возене по софийските баири.След това му сипах и антифриз и вече се започва пътя към бояджийното
След като наредих двигателя и го запалих да поработи малко омеша пак.Варианта за гарнитурата на главата отпадна.
След това стъпките са ясни -мотора долу,свалих ризите и сложих нови пръстени,които не намазах с Виктор рейнц,а със силикон на Бизон-уж го дават по-хубав ,но не е за тия коли правен и съответно резултата не беше добър.
Изкарах го замалко на улицата,даже не си правих и труда да сложа предния капак,защото ми беше ясно какво следва.
И се започна по същата позната процедура,но този път вече мазах на всички възможни места обилно с правилния силикон
И се достигна до момента ,в който вече москвича не меша.Стефан ми помогна да го запалим и си беше решил ,че му се кара такава конструкция и съответно го изкарахме за кратко возене по софийските баири.След това му сипах и антифриз и вече се започва пътя към бояджийното
Тези дни малко имах възможността да се поразтъпча с москвича- вече около педесетина километра няма никакви проблеми.Температурата си я дръжи нормална,налягането на маслото-също. Засега се справя отлично
В последно време засилих работата по бежовия. Изтърках, оправих и боядисах фалцовете на вратите. Знам, че работата на парче е тотално грешна, но... В крайна сметка се получи доста добре, като за аматьор. Наредих от готовата страна и салона и започнах другата, оставих слагането на чисто новите кори за по-натам, когато го боядисам, засега ще кара с тези, които са си доста добри. След това ще трябва и да залепя уплатнения на вратите, но ги оставих за когато са готови и четирите. Това е резултатът:
Между работата москвича си се кара по региона, но поради фактът, че все още нямам годините за книжка и не го карам особено, в повечето случаи трябва някой да го кара, и все още няма много-много навъртяни километри при мен. Ето и снимки от една разходка до близкия яз.Огняново :
Направих и един експеримент- сложих жълти крушки за фаровете, но нещо не му отиват много и сигурно ще ги сменя скоро, както и целите фарове, защото тези рефлектори са много зле.
Общо взето работата продължава, като вече скоро чака ред за боя. Целта е някак да се довлече до събора и и дотогава, каквото и да става трябва да е готов и на ход.
Между работата москвича си се кара по региона, но поради фактът, че все още нямам годините за книжка и не го карам особено, в повечето случаи трябва някой да го кара, и все още няма много-много навъртяни километри при мен. Ето и снимки от една разходка до близкия яз.Огняново :
Направих и един експеримент- сложих жълти крушки за фаровете, но нещо не му отиват много и сигурно ще ги сменя скоро, както и целите фарове, защото тези рефлектори са много зле.
Общо взето работата продължава, като вече скоро чака ред за боя. Целта е някак да се довлече до събора и и дотогава, каквото и да става трябва да е готов и на ход.