Москвич 408И 1972г.

Снимки и информация за нашите автомобили.
bai_to60
Потребител
Потребител
Мнения: 57
Регистриран на: 14 Мар 2021 21:28
Кара:: 2140

Москвич 408И 1972г.

#1

Мнение от bai_to60 »

И така след доста дълго търсене се сдобих с втори москвич.
Първоначално търсих и се бях спрял или на четирифарка или на ГАЗ 24, но съдбата отреди 408И :D
Москвича е от 1972 г., син, прекарал живота си в София, което е допринесло за лошия му външен вид.Очудващо обаче е доста здрав и няма някакви особени изгнили места, като някога е бил кърпен и пребоядисван доста хамалски с валяче. Оригиналния цвят е бил в синьо-зелената гама. Като цяло състоянието не е особено цветущо, но не и безнадеждно.Като го купих беше с всички елементи на развития тунинг- китеници,теглич и багажник на тавана. Друга интересна подробност е ,че този москвич е сниман във филма "Колите с които нахлухме в капитализма",въпреки че не си спомням кога се появява във филма,но явно не съм гледал внимателно ;D В салона естествено липсват оригиналния волан и ключа за мигачите е с ЦК ключе. Някога през годините скоростите са му сваляни долу, като една от първите ми цели е да ги върна горе на мястото си.
Също така трябва да се оправят и спирачките- има само на предно дясно колело някакви.
Броните са намазани с обилен слой асфалт, което обаче доста ги е запазило и са много добри отдолу и са почти без никакви ръжди,обаче асфалта не се дава лесно и свалянето му е особено приятно- бензина не иска и да си помисли да го разтвори.
Изображение
Отляво е бронята със сваления асфалт, разликата е...
Изображение
Стопът се надпреварва в класацията за най-изгнил москвичов стоп- изцяло пълен с кал, дупки от изгнило и растящи бурени
Изображение
Спирачната течност на капачката в казанчето беше придобила странна желеобразна консистенция и естествено беше счупено казанчето-смених и двете с нови.
Изображение
Положението в салона е както се казва фифти-фифти. Задната седалка е без забележки,предната дясна-почти.Естествено липсват всички пластмаси от таблото.Мисля него да го боядисам синьо в цвета на колата, както е на по-ранните 408. Трябва да намеря волан и механизмите за горните скорости. Пода беше в балатум, а като го махнах отдолу са чисто нови стелки без никакви забележки.Естествено жилото на багажника беше скъсано и го смених,остава и това на предния капак да се смени.
Изображение

Като цяло положението не е чак толкова отчайващо зле,като за момента москвича ще поостане на по-заден план, докато не довърша ламарините на другия.Да се надявам, че докъм есента, когато и най-накрая взимам дългоочакваната книжка ще бъде в приличен вид и в движение. Просто в момента е приоритетно довършването на бежовия москвич, но това не значи че и по този няма да се работи ;D
Публикувай отговор