Москвич 2140 75hp 1979, търси своят нов притежател

Продава и подарява части, цели автомобили и аксесоари. За да публикувате в раздела не е нужна регистрация. Моля прочетете правилата!
Аватар
TheWhite_2140
Потребител
Потребител
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Юли 2021 21:26
Кара:: 2140

Москвич 2140 75hp 1979, търси своят нов притежател

#1

Мнение от TheWhite_2140 »

Здравейте колеги,

дълги години пазя тази кола (Москвич 2140 75hp 1979) с идеята да я реставрирам.

Карал съм я за последно преди повече от 12 години, тогава някъде я спрях от движение и я бракувах. От тогава стои така както съм я оставил, намира се в град София в квартал Лозенец.

Купето със сигурност вече е изгнило на доста места. Снимките съм ги правил преди пет години, сега изглежда мизерно защото е много мръсна.

Двигателят УМЗ 412 работеше добре. До последното местоположение я закарах на собствен ход, има масло има антифриз и предполагам че може да бъде запален с външна туба за бензин директно свързана към бензиновата помпа. Металната тръба от резервоара отдавна е запушена.

Скоростната кутия, докато беше в движение, беше в изрядно състояние. Няма причина от стоене да се е повредила.
Спирачките са изпуснали това е ясно. Ръчната мисля, че все още държи.

Гумите са Vida Sport и до преди пет години можеха да се помпат, но вече не знам, може да са изгнили вътрешните.

И така нататък … ноооо за мое голямо съжаление след толкова години не намерих време и възможност да работя по колата и вече няма къде да я държа и се налага я дам на някой ентусиаст от форума, който има желание и може да я вземе дали за части или пък за проект.

Обръщам се към форума с цел да избегна скрападжийте, и за това предлагам ако някой от форума наистина би имал полза от такава кола, дали за части или за проект да дойде и да я вземе на цената на скрапа 450 лв. Скрападжийте ако дойдат да я вземат с платформа дават 450 лв., ако я закарам на място дават 510 лв. Предполагам, че никой от колегите от форума не би се заел да влачи кола за скрап из София за да изкара 20-30 лв.

Ще се радвам ако някой наистина има полза от тази кола, като кола или като части, а не като скрап.

Ако някой се интересува нека ми пише.

Поздрави и бъдете здрави!
Прикачени файлове
moskvich (3).jpg
moskvich (1).jpg
все пак първата беше МЗМА )ОО####ОО( (!)---===---(!)
Mosko412
Потребител
Потребител
Мнения: 13
Регистриран на: 22 Яну 2021 16:37
Кара:: 403,408,2140

Re: Москвич 2140 75hp 1979, търси своят нов притежател

#2

Мнение от Mosko412 »

Колега, документално как е?
Аватар
TheWhite_2140
Потребител
Потребител
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Юли 2021 21:26
Кара:: 2140

Re: Москвич 2140 75hp 1979, търси своят нов притежател

#3

Мнение от TheWhite_2140 »

Талонът на автомобила е наличен (има го).
Представлява образец от края на 90-те години (един брой, сив картонен) , и е продупчен съгласно точка 4. За подробности прочетете по-долу:

Документално, машината е бракувана надлежно в КАТ съгласно процедурата „за съхраняване на превозното средство в частен имот“ тук:

393 Прекратяване на регистрацията на превозно средство с писмено заявление от собственика

по точка 4. декларация за съхраняване на превозното средство в частен имот;

„4. при декларация за съхраняване на превозното средство в частен имот част първа и част втора на свидетелството за регистрация се отбелязват като невалидни (чрез перфориране и надпис "Прекратена регистрация - частен имот") и се връщат на собственика; копие от свидетелството за регистрация се прилага към заявлението за прекратяване на регистрацията; информация за номера и датата на валидност на издадения знак за технически преглед (ЗТП) или удостоверение за техническа изправност се въвежда в автоматизираната информационна система“

Талонът на автомобила е наличен. Представлява образец от края на 90-те години (един брой, сив картонен) , и е продупчен съгласно точка 4. Регистрационните табели са предадени в КАТ.

Това са всички документи с които собственикът разполага след бракуване за съхраняване на превозното средство в частен имот.

Ако колата ще се пуска в движение, трябва да бъде продадена с нотариално заверен договор, ето актуална информация по същият казус от друг автомобилен форум продажба-на-бракуван-автомобил
все пак първата беше МЗМА )ОО####ОО( (!)---===---(!)
Публикувай отговор