Национален събор 2022г. Минерални Бани-Хасковско - мнения и препоръки

Събори, срещи, информация и снимки свързани с тях.
Аватар
московчанин2140
Глобален модератор
Глобален модератор
Мнения: 1253
Регистриран на: 21 Юли 2007 19:36

Национален събор 2022г. Минерални Бани-Хасковско - мнения и препоръки

#1

Мнение от московчанин2140 »

Моля публикувайте вашите мнения, отзиви, препоръки, критики, предложения тук, а снимков материал качвайте във фотоистория на Клуба, там ще открия тема.
Аватар
МОРСКИЯ
Член на клуба
Член на клуба
Мнения: 402
Регистриран на: 14 Яну 2013 19:08
Местоположение: Варна

Re: Нациолен събор 2022г. Минерални Бани-Хасковско - мнения и препоръки

#2

Мнение от МОРСКИЯ »

Не ми се пишеше по принцип, но реших само да драсна няколко реда ей така.
Първо искам само да ми простите за всички гафове в организационно и всякакво отношение. Аз съм много самокритичен и чуствителен човек и си го изживявам дълбоко в себе си. Вложих цялата си душа и сърце в това начинание, без изобщо да осъзнавам в какво се забърквам. Някъде посредата на организационната работа се бях отчаял наистина и осъзнах, че такова нещо не е по силите на един човек. Направих го с едничкото желание да оставим всичко в миналото и всички да си подадем ръка и да бъде както преди. Това ми е мечтата! Грехота е да разрушим това, което е градено толкова години и всеки един е оставил нещо, частица от себе си в него.
Съвестно ми е много и друго, че от чисто органиционен гаф и объркване на сценария, не успях да спомена втория човек след мен в организацията на този събор - Милен, който ми подаде ръка, виждайки колко много се мъча сам. Това най-много ми тежи от всичко, но не мога да върна времето назад.
Както казах, нямам особенно желание да пиша.
Аватар
Zarankov
Член на клуба
Член на клуба
Мнения: 168
Регистриран на: 23 Яну 2006 15:21
Местоположение: София

Re: Нациолен събор 2022г. Минерални Бани-Хасковско - мнения и препоръки

#3

Мнение от Zarankov »

Да си критичен към себе си е едно, но да се самобичуваш не е никак градивно.
Аз благодаря първо на Теб Веско, заради решението да организираш събор.
Второ на всички, които са участвали в организирането!
Планирането не е като изпълнението, но въпреки обстоятелстава програмата се изпълни!
Идеални неща несъществуват, а само идеални намерения!
Никой не може да критикува без да е взел участие в организирането, създаването, изпълнението... и.т.н
Трябва да има градивни препоръки, а не разглезена, кисела критика!
Горе главата Веско, всичко си беше на добро ниво!
Последно промяна от Zarankov на 17 Юни 2022 11:21, променено общо 1 път.
Аватар
MiG-23
Администратор
Администратор
Мнения: 1182
Регистриран на: 16 Юни 2005 22:29

Re: Нациолен събор 2022г. Минерални Бани-Хасковско - мнения и препоръки

#4

Мнение от MiG-23 »

Аз бях за малко, но да се впиша че гледам че постно. Времето уплаши много хора, цената на горивата също. Лично за това дойдох без возилото за което в последствие съжалих по ред причини.
Местоположение - Хасково е на майната си спрямо огромна част от страната и е град разглезен на тема ретро авто мероприятия. Заинтересованост от местната власт 0 - заинтересованост от местните хора почти 0. Скромния ми опит показва че в начален проучвателен етап няма ли ентусиазъм и покрепа от местните власти нещата не се получават съвсем гладко. Набутаха ни на тоя паркинг, а не на центъра където съм ходил на ретро мероприятия - ок - така са преценили. Сътветно и слаб към никакъв интерес от жителите на Хасково.
Похода - маршрута беше чудесно организиран и добре бяха предвидени две спирания за групиране. Обаче спецификата на градското движение в Хасково както и упоритостта на местните органи на МВР да стане всичко лесно доведоха до едно излишно затруднено придвижване през самия град без особена ефектност каквато се целеше. При това положение маршрута покрай полигона за майсторското изглеждаше доста по-подходящ. Полигона за майсторското - най-добрия които сме имали до сега. Организатора успя да реши проблема с "конусите" - редовния номер е да се забрави нещо важно да се вземе. Надявам се скромната награда да мотивира повечето от вас да участват в майсторското и да сте се забавлявали.
Концепцията с хотел, ресторант и менюта за мен сработи частично т.е. сработва само ако се търси посещаемост близка до тази година. Лично продължавам да заставам зад добре познатата до сега - основен хотел с допълнителни бази около него, ресторант и възможност за разпъване на шатрите навън със всичките особености и капризи на времето. Твърдо против съм дивото бивакуване на голи поляни и мисля че приключихме с това. Всеки трябва да има право на избор и не искам да мисля че финансови прагове и изисквания могат да попречат на някой от нашата кръвна група да посети мероприятието. Не че нещо ама за двама човека от Северна България дошли на събор тази година дали не им е легнало към 500-600 лв? Като засегнахме парите...... потресен съм! Никога никой по никакъв повод не беше си позволявал да раздава пари дори като награди или благодарност. Награждаването има "протокол" води се според виждането на организаторите и не може който си реши като на сватба да прави каквото си иска. Това не е редно и меко казано обижда и демотивира всички замесени в организацията до сега че и за в бъдеще. Клуба няма приходи а всички вас помагат да се случва събора и да се покриват основните и безкрайно прозрачни разходи. Мога да изброя поименно няколко човека похарчили по няколко хиляди лева от джоба си до сега за тия събори и непожелали дори да го коментираме. Всичко е на доброволни начала. Така се финансира и този форум. Финансовия резултат тази година от събора е строг минус който клуба ще покрие вътрешно и няма да има ощетени. Но когато видите кутия за дарения имайте го предвид следващия път.

За организатора - Весо беше длъжен като почна да си го докара до край. И успя. Въпреки поста си от миналата година стил "аз повече на събор няма да дойда". Редно е да спомене имената на всички които помогнаха. И от София и от Пловдив и от където и да е. Не съм съгласен с констатациите му че не се е получило - получи се според концепцията и мисля че се увери че никой по никакъв начин не се е опитвал да бойкотира събитието. Даже напротив. И го говорихме много пъти и по телефона. Да на никой от нас миналогодишните не ни се занимаваше и го обявихме ясно и категорично в достатъчно ранна фаза. Да трябва екип с ясно разпределени задачи - дори 5-6 човека не стигат. Да отнема месеци подготовка. Весо какво би станало ако автомобилите като минали години бяха двойна бройка на таз годишните и респективно хората?

В заключение за догодина имам идея за място което съответства малко по-пълно на концепцията до сега. Дали ще имам сили и време да се включа в организацията - поживем увидим. Пък дай Боже пак мераклии да правят събор - само бих се радвал. П.С. Тази година сефте видях Пачо на събор със спокойна усмивка че даже си казахме и по някоя дума :D
Аватар
МОРСКИЯ
Член на клуба
Член на клуба
Мнения: 402
Регистриран на: 14 Яну 2013 19:08
Местоположение: Варна

Re: Нациолен събор 2022г. Минерални Бани-Хасковско - мнения и препоръки

#5

Мнение от МОРСКИЯ »

Недялко е прав, поста ми от миналата година направо си беше "аз бях до тук". И той беше продиктуван от това, че вероятно някой може би ме е засегнал с нещо. Но както вече казах, мечтата ми е всичко негативно остане в миналато и нека всеки, включително и аз, забрави час по скоро за това и да вървим единни, с общи сили напред в името на това което е градено с години. Впуснем ли се в спиралата на кавги, сръдни и разправии няма да стигнем до никъде.
Относно организационната част, верояно се е получило въпреки многото перипетии. Гафовете ми обаче както вече споменах са много и те са в следствие на това че бях изключително напрегнат. От една страна заради лошото време, а от друга заради това, че за първи път правех подобно нещо и нямах ни най малка представа за детайлите и се учех в движение. Имаше и друга причина, че нямах както вече спомена Недялко екип от поне 3-ма или 4-ма души да си разпределим работата и да не се налага да се разкъсвам на 5 места едновременно и да не мога да се фокусирам. Това последното може би доведе до тоталното ми объркване на сценария и действително пропуснах в суматохата да спомена всички, които ми помогнаха да направя събора.
Милен, както вече споменах ме подкрепи и помогна в най-голяма степен. Недялко ми помогна с много съвети както и други неща. Бако Емо изработи плакетите както всяка година. Боев също, още в самото начало с него ходихме на место да уговорим офертата. Вече на место пък се включиха и Тринков, Панделиев, Кольо Хипито, Коклев, Алекс .....може би пропускам някой. В крайна сметка ако тези изброените хора не бяха ми помогнали, нямаше наистина да мога да се справя. Но въпреки всичко си трябват поне минимум 3-ма стабилни и дейни хора за мероприятие от подобен мащаб. Едно е да си сам и да ти помагат, а съвсем друго в да сте 3-ма или 4-ма, които ясно са си разпределили ангажиментите по организацията.

Искам да обърна внимание на нещо важно! На първо място, огромно благодаря на всички вас, които дайдохте за проявената култура и възпитание. За спазването на реда и правилата в хотелската база. Персонала на хотела нямаше никакви забележки към нас и останахме с приятелски чуства след това. Пак искам да засегна темата, че е добре, когато всеки един от нас проявяви нужното възпитане за подобен род мероприятия, нещатата се получават перфектно

Както вече споменах по горе, всеки от нас е оставял нещо от себе си през годините в това прословуто надграждане, бих се радвал и аз да съм оставил нещо, макар и малко от себе си .
fiat_125p
Член на клуба
Член на клуба
Мнения: 102
Регистриран на: 15 Фев 2006 00:49

Re: Нациолен събор 2022г. Минерални Бани-Хасковско - мнения и препоръки

#6

Мнение от fiat_125p »

Аз имам само 2 забележки-
1.Крушката в коридора на стаята не светеше.
2.Оправете грешката в заглавието на темата.
Всичко друго беше наред. 😀
Публикувай отговор