Съединител 2140 Проблем!
- Кольо_москвето
- Потребител
Съединител 2140 Проблем!
Здравейте колеги,
Имам проблем със съединителя, който се изразява в това, че на студен двигател работи една идея по-добре, отколкото когато загрее. Когато покарам 10 км градско и започва да не изключва съвсем и трудно влизат скоростите. Отдавам го на това, че е позаминал феродовия и съм натегнал вилката почти без луфт, за да мога да го закарам до сервиза. Купих феродоф на "Master sport" изглежда малко пластмасов, но това имаше в магазина(какво да очаквам от него). Ще потърся друга вилка, лагер и семеринг, на който не знам размерите и ще съм благодарен, ако някой ги знае, защото плащам на час за канал и ако трябва да обикалям по магазините, след като съм разглобил колата, по-добре да не я карам :)
Поздрави!
Имам проблем със съединителя, който се изразява в това, че на студен двигател работи една идея по-добре, отколкото когато загрее. Когато покарам 10 км градско и започва да не изключва съвсем и трудно влизат скоростите. Отдавам го на това, че е позаминал феродовия и съм натегнал вилката почти без луфт, за да мога да го закарам до сервиза. Купих феродоф на "Master sport" изглежда малко пластмасов, но това имаше в магазина(какво да очаквам от него). Ще потърся друга вилка, лагер и семеринг, на който не знам размерите и ще съм благодарен, ако някой ги знае, защото плащам на час за канал и ако трябва да обикалям по магазините, след като съм разглобил колата, по-добре да не я карам :)
Поздрави!
Форсирай свободно!
Re: Съединител 2140 Проблем!
Сальник первичного вала 29.8х50х9.5 на Москвич -412, 2140, (412-170103 Ако не намериш може да поставиш 30-50-10
Последно промяна от pooc на 20 Апр 2019 17:26, променено общо 1 път.
Защо си сигурен че проблема ти е в съединителя. Често пъти проблема е в хидравликата (помпата). Когато се раздвижи колата и маслото се разрежда и гумичките почват да пропускат и резултата е че не може да натисне хидравликата достатъчно вилката. А ти си натягаш ли натягаш вилката, което е лошо, защото трябва да има луфт винаги и да не опира лагера в диафрагмата на притискатела. Според мен погледни си първо хидравличния привод. Ако проблема е механичен (аксиален лагер), няма как първо да го има после да го няма. Ако е притискател, то при зацепването ще тресе и веднага ще си проличи. Можеш да го пробваш като е свален и стъпиш върху него, трябва да проженира и да те "изхвърли", но по всяка вероятност не е това проблема ти. Провери си хидравличната система.
Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за тези, които запазиха мечовете си.
- Кольо_москвето
- Потребител
Факта, че пробвах два комплекта помпи, достатъчен ли е да се захвана със самия съединител? Умишлено тръгвам с газ на полу-съединител за да ми замириш :) :) :) но след това, драстично се променя работата му към лошо...към много лошо даже. Мисля че това са достатъчни показатели да търся неизправността не в помпите а в притискател и феродов диск, нали?
Форсирай свободно!
-
- Член на клуба
Имал съм го подобен проблем. Оказа се притискател. Като загрее и явно омекват пластините. Смених го и се оправи.
- Кольо_москвето
- Потребител
Оф...хич не ми се сваля кутия два пъти (сваля ми се, ако си имах канал) и сега ако сменя всичко, няма да разбера, къде е проблема. Днес намерих аксиален лагер, който е въртящ и е със кокс към петата и струва 20 лева. И се чудя, дали ще изкара т.е. да го взимам ли, защото имам някакъв спомен, че май съм карал с такъв и бях много доволен...някой нещо да каже за тия лагери.
Форсирай свободно!
-
- Член на клуба
Това да включва трудно щом загрее, според мен със сигурност е притискател. Предполагам че метала, в частност пластините, като загреят и омекват. Относно аксиалните лагери - зависи от качеството. На тези с лагер - въртящите на които съм попадал все тресат при тръгване. Други колеги са доволни от тях. Лично аз не съм доволен от тях и вече слагам само коксови, с тях тресенето изчезва. Само че им пробивам по две болтчета отстрани и лепя самия кокс към тялото с някакво здраво лепило за да го фиксирам. Така хем го държат болтчетата хем е залепен. Оттогава нямам проблеми с коксовите лагери, а карам ежедневно в софийските задръствания
- Кольо_москвето
- Потребител
Днес смених съединителя колеги! Повредата беше в притискателя, на който, петата му стоеше на криво, заради не еднаква твърдост на пластините, вероятно е бил преграван многократно. Смених и аксиалния лагер, притискателя и феродовия диск. В следствие на кривата пета, беше превъртял лагера/който сменях миналата година и е на 500км/ в основата си, феродовия диск, не беше еднакво износен, а притискателя поддаваше и на ръчен натиск... На маховика си личеше, че съединителя е залепвал някога, но нямаше и грам надрано, стоманата явно е качествена. Съединителя е уникален в момента. Частите са: Оригинален коксов лагер, феродов диск на Master Sport, и оригинален притискателен диск-нов. Мисля, че Master Sport, са с не лоша продукция. Методи, позна! Трябва да пиеш бира на събора. :) Благодаря на отзовалите се! Аааа смених и семера на камбаната с 30х50х10. POOC печели утешителна награда, бира! :) Сега, мисля да взема газови амортисьори на Master Sport, пък да видим.
Последно промяна от Кольо_москвето на 25 Апр 2019 00:52, променено общо 1 път.
Форсирай свободно!
-
- Член на клуба
Дано изкара поне едни 100 000км. :) За мен коксовия лагер си е най доброто решение. Проблема при него е че трябва да се грее тялото и тогава да се сложи кокса, за да го задържи. Почти никой не го прави и почти винаги кокса почва да превърта и да се трие в тялото. Оттам започва да се напуква, рони и накрая се чупи и изпада. Последствията са ясни. За това за мен си реших да го лепя за тялото с термоустойчиво лепило и освен това пробивам и по две болтчета срещуположни, навивам резба с метчик и ги стягам хубаво. Да чукна на дърво поради това от години нямам проблеми с аксиални лагери. Изпробвано е на няколко москвича.
- Кольо_москвето
- Потребител
Методи, това с болчетата, също не е много ок, защото може да се спука точно там кокса, особено ако превърти кокса, чупенето е 100%, имам един такъв :) Има едни въртящи лагери, които са с кокс на работната част и лагер отзад. Мисля, че ще е най оптималното решение, но не ми се експериментираше и взех някакъв оригинален лагер, набит и с болче. Сега съединителя е много стегнат, даже малко ме дразни, че пусна ли го малко по-рязко и тръгва рязко (все едно вместо феродо има шкурка 2000) зацепва веднага, даже не приплъзва, нито се бави. Най-важното е че не тресе, от което се опасявах, защото като прочетох за Траял и т.н. и започнаха съмненията и за това взех MS. мисля, че едни по-корави пружини по системата, биха били полезни.
Форсирай свободно!
Този въртящият лагер с кокса отпред го забрави,при мен блокира самият лагер за 3000км
;D да блокира, що не го провери дали има грес, карх с такъв, 80 000 кв. ядове никакви, само че стопих грес и го удавих, така си и остана на ИЖето.
Знанието, незнанието, две много скъпо струващи неща.
Има доста писано за тези въртящи лагери без водеща втулка,ако е трябвало от завода ще го направят с въртящ лагер
Мен ме е страх да кажа моя ролков лагер на колко км е , че да не вземе да се счупи - пу пу :Д Но и аз съм на мнение, че е по-добрия вариант, особено ако ще се кара. За 2 събора и 5 уикенда в годината, какъв и да сложиш ще изкара много - на време. :)