Проблеми след ремонт на съединител 2140д
- 412 Racing
- Потребител
Проблеми след ремонт на съединител 2140д
Зимата си смених феродовия диск,семеринга на кожуха и коксовия лагер с нови. Притискателя е заводския. След ремонта като го запалих веднага забелязах, че се чува едно като виене което преди го нямаше, натиснах съединителя и веднага изчезна, но и оборотите веднага паднаха и огасна. Викам си той е нов ще се оправи, дигнах малко оборотите на 990-1000 и карах така до днес с мисълта, че след време като се напаснат триещите се части ще се оправи. Е да ама не, вече 3000км карам не се оправя, от скоро се появиха и много гадни вибрации при потегляне направо кардана се удря в купето и е доста неприятно. За виенето набедих коксовия лагер, а за вибрациите при потегляне къде да търся причината ? Между коксовия лагер и петата на притискателя има разстояние колкото е дадено по книга, тоест регулиран е празния ход на вилката долу на цилиндърчето. Някакви съвети ?
Re: Проблеми след ремонт на съединител 2140д
Колега, за виенето може да е от аксиалния лагер - виж му хода. Този лагер не трябва да опира на петата на притескателния диск в свободно положение когато не е натиснат педала на съединителя.
А за ударите при потегляне - аз имам същия проблем след смяната на комплект съединител преди почти две години и според мен е от лош материал на феродовия диск, но така и не ми се занимава да отварям и да сменям с друг ( кован примерно ).
А за ударите при потегляне - аз имам същия проблем след смяната на комплект съединител преди почти две години и според мен е от лош материал на феродовия диск, но така и не ми се занимава да отварям и да сменям с друг ( кован примерно ).
- 412 Racing
- Потребител
Писал съм, че е регулирана хлабината между петата на притискателя и коксовия лагер. Имам и друго питане от м-ч 408 кутията с какви предавателни числа са предавките, дали са по дълги от на 412. И изобщо става ли кутия от осмак на 2140д ?
Разбира се, кутията на 408 е с по-къси 1,2 и 3 предавки, заради по-слабия двигател, освен това първа не е синхронизирана, за разлика от 412. Принципно кутията съава, на не знам дали не трябваше да се смени първичния вал, защото 408 няма семеринг на камбаната на съединителя.
Последно промяна от Стефчо на 13 Юли 2016 08:27, променено общо 1 път.
Всеки иска да е директор на водопад! http://gazclub-bg.org
- Asen Martinov
- Член на клуба
Като цяло,кутията на 408 може да се монтира,но първо трябва да свали първичния вал и да се стругова и полира на мястото,където е свредела който връща маслото обратно в кутията защото при 408 няма семеринг на камбаната и след това трябва да се подбере семеринг с необходимия размер.Второто нещо което трябва да се преправи е гредата която държи скоростната кутия към опашката,защото на 412,2140,стойката се намира по средата на опашката,а при 408 е с една планка която е хваната между кожуха и опашката и трябва да се направи преходник.Третото нещо е да се погледне капака на кутията и ако е от модела с горни скорости,да се сложи капак от модела с долните скорости.И най накрая идва момента в който се обезмисля цялата гимнастика,защото 408 кутията е доста по слаба,няма синхронизатор на първа скорост и малко като се поизносят зъбните колела си е чудо ако успееш от първия път да вкараш първа!Начина по който са направени муфите е предразполагащ към усукване и счупването им,скоростите са толкова къси,че ще ползваш само втора и четвърта.Ако караш леко по агресивно и кутията не е нова,рискуваш да я счупиш почти веднага.
Успех с начинанието <alko>
Успех с начинанието <alko>
Асен Мартинов.Почитател на марката Москвич
- 412 Racing
- Потребител
Значи и този вариант отпада. Търся как да намаля оборотите при по голяма скорост както е с 3,89 редуктор, а аз съм с 4.22 и са ми къси скоростите, а колата се кара доста често извън града и на дълги разстояния и ми е терсене като го изкарам на магистралата и мотора реве безсмислено, а се движиш 85-90 километра в час. С 3.89 разликата е 500 0борота ама пак си му е по леко на мотора.
-
- Член на клуба
А защо не си намериш 3,89? Няма ли да ти е най-лесно? <hihi>
.ОО=w=ОО. Москвич Рулит!
- 412 Racing
- Потребител
Не ми се разколачва. Моя диф е много стегнат няма виене няма чукане. А и този 3.89 като го взема от де да го знам в какво състояние е. Не може и да се смени само прасето тъй като шлица на полуоските се различава на единия беше със ситен шлиц на другия със едър. Най добре е цял мост ама не мога да намеря читав. Писаха ми един двама ама не ми се занимава с еконти защото от къде да съм сигурен, че ми пращат 3.89 ако излезне 4.22 ко прайм ?
Последно промяна от Гост на 13 Юли 2016 19:15, променено общо 1 път.
-
- Член на клуба
Шлица не е проблем.
След 71-ва мисля всички са със ситни зъби на полуоските :)
Най-лесно ще ти е от някой Москвич, който до скоро се е движил да си намериш диференциал.
По еконт може да разбереш числото като преброиш зъбите на короната и на пиньона и разделиш тези на короната върху тези на пиньона. :)
След 71-ва мисля всички са със ситни зъби на полуоските :)
Най-лесно ще ти е от някой Москвич, който до скоро се е движил да си намериш диференциал.
По еконт може да разбереш числото като преброиш зъбите на короната и на пиньона и разделиш тези на короната върху тези на пиньона. :)
.ОО=w=ОО. Москвич Рулит!
- 412 Racing
- Потребител
Таз най лесната да се разбере какъв е. 35 зъба са на короната на 3.89 и 38 зъба на 4.22. Ама нали като не е това де търсим трябва да го връщаме и някой трябва да поеме куриерската такса и са разправий големи. Най добре е както каза да е на колата ако е и в движение още по добре. Качваш се караш, ако е читав сваляш го, качваш го в багажника на москвича и газ към вкъщи за смяна.