Май съединител сдава багажа?
-
- Потребител
Май съединител сдава багажа?
Момчета днес се появи тоя шум,едно леко виене откъм кутията,като натисна съединителя спира да вие но се появяват едни вибрации,чак педала трепери
лагера и притискателя са на има няма 3 месеца!

Да чуеш как дванайстака със двигател трака...
- 412
- Потребител
- Кара:: 2x2140
- Обратна връзка:
Re: Май съединител сдава багажа?
Колега ако си сложил от въртящия не коксов има страшни ментета моя искара 1000км . и пак разглабяне но намерих какъвто трябва мога да ти снимам да видиш че разликата е голяма .
-
- Потребител
И аз така мисля...еми тия дни ще има май гимнастики пак...
Колега 412, ако е удобно качи снимки как трябва да изглежда аксиалния лагер ( не коксов ) :)
При мен това с тракането че го има го има ,но въпроса е че почна и да буксува съединителя и в момента само аксиален лагер не съм подсигурил към комплекта за да почна разглобяването.
Благодаря предварително!
При мен това с тракането че го има го има ,но въпроса е че почна и да буксува съединителя и в момента само аксиален лагер не съм подсигурил към комплекта за да почна разглобяването.
Благодаря предварително!
- Moskvich_2140
- Потребител
412 май има предвид за онези въртящи лагери облечени в кожух от коксов такъв? Ако е така:
Колега Стойчев, по-добре слагай коксов от едно време. По-добър на 100 пъти от всичко, което днес предлагат на пазара под името "аксиален лагер". <alko> С коксов лагер на 412 съм износил 2 притискателни диска. Скоро ще сменям съединител на 408 и лагерът отново ще е коксов. Тези "аксиални" лагери се ронят като вафла и свършват като чипс на детско парти. При последната смяна на съединител, но този път на 2140 реших да експериментирам и си закупих аксиален лагер (Кожух за коксов, но вместо кокс вътре има "въртящ" лагер). Завъртях самия лагер...просто не се върти както трябва и се усеща, че затяга. Та монтирах коксов и вече 5к километри няма ядове. Как по 40 години са карали с тези коксови лагери и не е имало проблеми? Отделно въртящите лагери продавани по магазините оказват изключително негативно влияние върху опорната пета и съединителят изкарва много по-малко. Очаквам да се разрази спор, но всеки сам решава с какво да кара, а аз говоря от патила глава!
Колега Стойчев, по-добре слагай коксов от едно време. По-добър на 100 пъти от всичко, което днес предлагат на пазара под името "аксиален лагер". <alko> С коксов лагер на 412 съм износил 2 притискателни диска. Скоро ще сменям съединител на 408 и лагерът отново ще е коксов. Тези "аксиални" лагери се ронят като вафла и свършват като чипс на детско парти. При последната смяна на съединител, но този път на 2140 реших да експериментирам и си закупих аксиален лагер (Кожух за коксов, но вместо кокс вътре има "въртящ" лагер). Завъртях самия лагер...просто не се върти както трябва и се усеща, че затяга. Та монтирах коксов и вече 5к километри няма ядове. Как по 40 години са карали с тези коксови лагери и не е имало проблеми? Отделно въртящите лагери продавани по магазините оказват изключително негативно влияние върху опорната пета и съединителят изкарва много по-малко. Очаквам да се разрази спор, но всеки сам решава с какво да кара, а аз говоря от патила глава!
Последно промяна от Moskvich_2140 на 25 Фев 2015 23:48, променено общо 1 път.
-
- Потребител
мисля да взема един от износените коксови и на мястото на кокса да му сложа стругован по размера на нов лагер текстолит.
Аз съм слагал въртящ менте разви се на първите 1000км смених го с читав въртящ вече 40 000км няма проблем....Иначе карах преди тях с коксов менте може би... регулирах съединителя за 400км че се износва лагера и не стига хода да отдели... Като настиснех съединителя ми падаха оборотите....Можеш във фланец на коксов да си сложих какъвто искаш лагер читав...СКФ,фАГ....Правиш един фланец на струг с височината колкото трябва да е..
Може да има и читави коксови не споря.
Иначе шумът ти е от кутията нормално е да има леко виене....За падала(втулките на вилката как са)Там ако има хлабина е възможно лагера да опре в петата на криво..Случвало ми се е.И направих нови втулки от графитен бронз и болтовете който държат вилката ги законтрих с центри в алуминия.. против саморазвиване и от там може да ти се появят вибрации....
Успех!
Може да има и читави коксови не споря.
Иначе шумът ти е от кутията нормално е да има леко виене....За падала(втулките на вилката как са)Там ако има хлабина е възможно лагера да опре в петата на криво..Случвало ми се е.И направих нови втулки от графитен бронз и болтовете който държат вилката ги законтрих с центри в алуминия.. против саморазвиване и от там може да ти се появят вибрации....
Успех!
-
- Потребител
а това за текстолита дали е добра идея,дали ще се получи?
Колега Revanchist става с текстолит, но не се слага директно. След като го струговаш го извари в нафта и след това 24 часа накиснат в моторно масло (може и трансмисионно няма голямо значение каквото имаш под ръка такова) и гледай да е почти точно щото съм пръскал чугунени тяло заради няма и милиметър по голям текстолит и е хубаво тялото да е от тези които имат болт за фиксиране ако няма можеш много лесно да си го направиш. Аз имам подготвени 2 текстолита но в момента умишлено съм с коксов.
-
- Потребител
дадох на стругара друг лагер за размери,тялото на лагера има болтове за застопоряване на кокса, благодаря за инфото за маслото и нафтата!
- 412
- Потребител
- Кара:: 2x2140
- Обратна връзка:
Ето и снимките до колегата Revanchist да отбележа че лагер номер 1 го карам вече над 45хил. докато номер 2 блокира на 1000км. разликата в изработката на единия и другия е доста голяма даже се различават и по тегло <hammer> та на който му идва ред да прави тази гимнастика е добре да ги различава Успех.