Луфт в кормилния вал
Луфт в кормилния вал
Имам лек луфт в кормилния вал горе при шлиците където се монтира волана. Като хвана вала със шлиците и го размърдам се усеща луфт. Някой разглобявал ли е вала от ръкава. Предполагам има някакъв лагер? Лесно ли се сменя? Иначе всичко останало си е наред, празния ход на волана си е в норми, върти се леко, няма засичания, ромулене и каквито и да е други притеснителни неща. Просто не съм разглобявал такова нещо и ще ми е полезно малко инфо по въпроса, може и снимки.
Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за тези, които запазиха мечовете си.
Re: Луфт в кормилния вал
Ако говориш за радиален луфт...нормално е да има малко. Горе се "държи" на цамова отливка,втулка. Ако луфта е много може да свалиш това тяло и в него да набиеш бронзова втулка. А ако се усеща някакво чукане или нещо подобно то, то е от кутията...
[quote=""ALEX""]
Ако говориш за радиален луфт...нормално е да има малко. Горе се "държи" на цамова отливка,втулка. Ако луфта е много може да свалиш това тяло и в него да набиеш бронзова втулка. А ако се усеща някакво чукане или нещо подобно то, то е от кутията...
[/quote]
Не, всичко си работи нормално. Няма чукане, стържене, задържане или каквото и да е подобно. Има само луфт горе (където са шлиците за волана) Самия вал леко мърда във ръкава. И въпроса ми беше дали има някакъв лагер или втулка горе на върха при шлиците защото досега никога не съм разглобявал такова нещо.
[/quote]
Не, всичко си работи нормално. Няма чукане, стържене, задържане или каквото и да е подобно. Има само луфт горе (където са шлиците за волана) Самия вал леко мърда във ръкава. И въпроса ми беше дали има някакъв лагер или втулка горе на върха при шлиците защото досега никога не съм разглобявал такова нещо.
Тези, които изковаха от мечовете си рала, сега орат за тези, които запазиха мечовете си.
-
- Член на клуба
Ето на това отляво лагерува вала. На това отдясно лагерува на 2140, понеже лостовете се захващат на него. Мисля, че трябва да имам няколко такива, ако ги намеря обаче къде съм ги сложил ще ти подаря едно ако искаш:
[img width=640 height=480]http://media.snimka.bg/s1/2482/031207138.jpg?r=0[/img]
[img width=640 height=480]http://media.snimka.bg/s1/2482/031207138.jpg?r=0[/img]
Мерси много Методи ! На събора ше почерпя. <alko> Явно проблема ми е съвсем елементарен и най-вече безопасен за шофиране.
-
- Член на клуба
За шофиране няма проблем, може да си караш хиляди километри. Но иначе само да намеря къде съм ги сложил и го имаш :)