Тракане отпред при преминаване на неравност
-
- Потребител
Тракане отпред при преминаване на неравност
Много е досадно и ме побърква!Мина през малко по усещаща се неравност и се чува едно дрънкане трък трък трък!Нищо хлабаво няма амортисьори здрави....какво може да е много се чува? <?>
Да чуеш как дванайстака със двигател трака...
Re: Тракане отпред при преминаване на неравност
Шарнир, пукната греда <wonder>
Болт забит с чук държи по-здраво от пирон завит с отвертка!!!
-
- Потребител
За да поясня отпред ляво се чува,шарнира е здрав,а за гредата...знам ли целия преден мост си е едва ли не лъскав
бая време ме мачи товари звука е странен незнам с какво да го опрелича

-
- Потребител
Може да имаш скъсана навивка на пружина в горния край и при неравности се прискрипва и издава странен свук особенно по черен път с дупки.Ако чукането е металическо е възможно да са се износили долните втукли на амортисьора,външно може да изглеждат здрави,но от вътре са изядени.Може да се е сцепила и някоя от горните гумени втулки на амортисьора,тази която е вътре в моста.Ако си с дискови спирачки отпреде е възможно да потракват накладките по паважа,а това лесно се проверява-когато се появи шума натиснеш леко спирачката и слушаш дали шума ще изчезне,а като пуснеш педала пак да се появи. <alko>
Боро е много прав.При дисковите спирачки на 2140 много често се случва да има такова дразнещо дрънчене.Прегледай прахозащитната ламарина от вътрашната страна на диска да не е хлабава крива или спукана и да дрънчи.После прегледай и накладките да нямат хлабина в супорта и те да подрънкват.Пиша това от собствен опит с такова "жиуотно" дето Ме влудяваше на времето. <alko>
Последно промяна от dino412 на 20 Апр 2014 22:00, променено общо 1 път.
Помни,че професионалистите създадоха Титаник а Ноевия ковчег го скова аматьор.
-
- Потребител
май са проклетите накладки!докато натискам леко педала не тропа <alko> пршклетията аз я гледам да лови окото тя като каруца тропа <nod>
Това се лекува със сравнително слаби пружини надянати на щифтовете между накладките.
Така 2140-ската кара години, докато бащата не си втълпи, че заради тях накладките не лягали като хората и... Дрън, дрън, дрън.
Сега нямам представа дали стоят, или са махнати.
Така 2140-ската кара години, докато бащата не си втълпи, че заради тях накладките не лягали като хората и... Дрън, дрън, дрън.
Сега нямам представа дали стоят, или са махнати.
Болт забит с чук държи по-здраво от пирон завит с отвертка!!!
-
- Потребител
Нещо такова трябва са се получи за да не тракат
[img width=640 height=480]http://media.snimka.bg/s1/0468/027179736.jpg?r=0[/img]
По спомен колегата moskvich s имаше друга идея на пружини за накладките,но тези от снимката ми вършат работа доста години,но и по малко гресчица слагам на шплентовете че ми се струва че и от там потраква. <alko>
[img width=640 height=480]http://media.snimka.bg/s1/0468/027179736.jpg?r=0[/img]
По спомен колегата moskvich s имаше друга идея на пружини за накладките,но тези от снимката ми вършат работа доста години,но и по малко гресчица слагам на шплентовете че ми се струва че и от там потраква. <alko>
-
- Потребител
Ето и другото решение на колегата Мoskvich S <alko>
[img width=640 height=480]http://images10.snimka.bg/001186849.jpg?r=0[/img]
[img width=640 height=480]http://images10.snimka.bg/001186849.jpg?r=0[/img]
Аз сделах едни други!Работят,но си играх доста до като ги направя..
Този вариант с червения апарат е най-добре даже съм набарал да продават нови пружинки където точно пасват на москвичовия апарат 1лв слагаш и забравяш....Не тракат и ако е точен отвора на накладката и разшириш малко шплента...
Това е.....
Този вариант с червения апарат е най-добре даже съм набарал да продават нови пружинки където точно пасват на москвичовия апарат 1лв слагаш и забравяш....Не тракат и ако е точен отвора на накладката и разшириш малко шплента...
Това е.....
Последно промяна от KOKLEV на 26 Апр 2014 22:32, променено общо 1 път.
-
- Потребител
Пружините за червения апарат извадих от две ПВ-та вътре от контактора,малко разтеглих,а после отрязах ненужното.
А пружините от последната снимка много ми приличат на пружини от вратички на кесетофон <?> а идеята ми се струва по добра от моята понеже пружините притискат и шплентовете
А пружините от последната снимка много ми приличат на пружини от вратички на кесетофон <?> а идеята ми се струва по добра от моята понеже пружините притискат и шплентовете
Последно промяна от boro s moskvicha на 27 Апр 2014 21:21, променено общо 1 път.
Не,не са от касетофон...Най-обикновенна пружина на опън беше...просто аз съм развил малко от нея и съм закривил крайщата така че да хване накладката...Абе играчка си беше...но няма смисъл,правил съм един Москвич с готови пружини като твоя апарат и не дрънкат...