КОМУТАТОРИ ГАЗ-БЕНЗИН за ИНЖЕКЦИОНИ

Аватар
wrecked_pld
Потребител
Потребител
Мнения: 597
Регистриран на: 23 Мар 2007 21:09

КОМУТАТОРИ ГАЗ-БЕНЗИН за ИНЖЕКЦИОНИ

#1

Мнение от wrecked_pld »

КОМУТАТОРИ ГАЗ-БЕНЗИН за ИНЖЕКЦИОНИ


Изображение

Електронният превключвател БЕНЗИНГАЗ, служи за оптимизиране работата на двигателя при преход от бензин на газ. Неговото действие се заключава в това, че в зависимост от избрания режим на работа уреда следи състоянието на двигателя, взима решение за преминаването от бензин на газ и подава необходимите управляващи напрежения към автоматиката управляваща процесите на подаване на горивата.Три основни режима на работа в зависимост от положението на превключвателя: работа на бензин, автоматично преминаване на газ при достигане на избраните обороти и безусловна работа на газ.

Защитна функция при спрял двигател: до 2 секунди след евентуално спиране на двигателя, автоматично се изключват клапаните за газ за да се предотврати изтичането на газ даже и при включен контактен ключ
Той е съвместим със всички видове конвенционални изпарители, газови и бензинови клапани, предназначен е за работа при автомобили с 4-цилиндров двигател и запалителна система със 1-на бобина и разпределител на запалването /делко/, и горивна система тип моно или пълен инжекцион.

Работата на превключвателя се заключава в зависимост от избраният режим на работа; РЕЖИМ БЕНЗИН , РЕЖИМ ГАЗ - АВТОМАТИЧЕН, РЕЖИМ ГАЗ - РЪЧЕН.
Електрически характеристики:
Захранване: 12V DC
Изходен ток: 7 A max
Габаритни размери: 60/59/27mm
Защитно изключване на изход газ до: 2 s.
Работна температура: (-15 ? +55)С
Обороти за превключване на газ:800-4000 [min-1]


Свързването на уреда към инсталацията на автомобила и АГУ-то е посредством набор свързващи кабели с куплунг за страната на превключвателя, схемата на свързване е следната:

Изображение

Комутатор Газ-Бензин с настройка на оборотите чрез тример потенциометър


Електронен превключвател БЕНЗИНГАЗ, с вградена защита от изтичане на ГАЗ при неработещ двигател, автоматично превключване на ГАЗ при достигане на (от 800min-1 до 4000min-1) за всякакъв тип двигател със искрово запалване, възможност за принудително превключване на ГАЗ независимо от оборотите на двигателя. Комутатора е с предвидена възможност за потребителя или сервизното лице да настройва оборотите на двигателя при преминаване в режим Газ чрез тример потенциометър монтиран на задният панел на устройството.

Комутатор Газ-Бензин превключващ при 1800/min


Електронен превключвател БЕНЗИНГАЗ, с вградена защита от изтичане на ГАЗ при неработещ двигател, автоматично превключване на ГАЗ при достигане на 1800 min-1 за 4-ри цилиндров двигател със разпределител на изкрата/делко/, възможност за принудително превключване на ГАЗ независимо от оборотите на двигателя. Комутатора е предварително настроен на 1800 min-1, и не е предвидена възможност потребителя да променя настройката на оборотите за превключване.

Комутатор Газ-Бензин с настройка на оборотите чрез 2 битов PISЕлектронен превключвател БЕНЗИНГАЗ, с вградена защита от изтичане на ГАЗ при неработещ двигател, автоматично превключване на ГАЗ при достигане на (от 800min-1 до 4000min-1) за всякакъв тип двигател със искрово запалване, възможност за принудително превключване на ГАЗ независимо от оборотите на двигателя. Комутатора е с предвидена възможност за потребителя или сервизното лице да задава 4-вида обороти на двигателя при преминаване в режим Газ чрез 2 битов PIS монтиран на задният панел на устройството.

Свързването на уреда към инсталацията на автомобила и АГУ-то е посредством набор свързващи кабели с куплунг за страната на превключвателя, схемата на свързване е следната:

ВАРИАНТ I-ви: ако запалителната система на автомобила позволява достъп до високоволтовият кабел на бобината /централен кабел разпределителя на запалването делко/, свързването става като кафявият кабел се навие /4-5 витки/ около високоволтовият кабел и се пристегне със изолирбанд.
ВАРИАНТ II-ри: ако запалителната система на автомобила не позволява достъп до високоволтов кабел /без делко със запалителен блок/, в тази ситуация е необходимо кафявият проводник да се прикрепи стабилно и възможно най-близо до запалителният блок, който най-често се намира върху свещите служещ и като лули. Прикрепването на кабела трябва да се извърши към не екранираната страна на блока /силиконовата част/ близо до свещите, може да се използват PVC-клипси или кабела да се завърже около едната страна на запалителният блок!

Комплектовката на изделието включва: асемблирани кутийка от две части преден панел с надпис и заден панел, наситена и тествана платка, свързващи кабели с куплунг.

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

Информацията е взета www.runel-tech.com Като предпочетох да кача тук тази интересна и важна информация отколко да дам линк,защото след време тези сайтове изчезват и се изгубват важни материали.
Спомням си ядеше ванилов сладолед,а аз паркирах москвича точно пред теб !
Публикувай отговор