Страница 1 от 1

Сменям задното гърне на москвич 412

Публикувано на: Чет Яну 09, 2020 9:07 pm
от george_shumanov@
Здравейте,купих си ново задно гърне на москвича,тоест това което е с изкривената тръба над моста, но незнам как е било захванато оригиналното гърне, защото дядо ми го беше сменил с гърне от друга кола и го беше захванал с планка, която си беше направил сам. Но това беше грешка, защото имаше вибрации в купето, поради това,че нямаше гумена връзка или тампон, който да обира вибрациите. Сега съм махнал всички тези глупости ,,направи си сам" които дядо ми беше сложил и съм оставил оригиналната планка свързана към купето с болтове ,която е с две ушета. На новото гърне също има две ушета. Ясно ми е че трябва да ги свържа, но как и с какво?Трябва да е някаква гумена връзка, която да прекъсва вибрациите от гърнето, за да не се предават в ку-
пето. Как е свързано задното гърне оригинално?С какво,каква част ми е необходима?Ще съм ви много благодарен, ако ми помогнете!

Re: Сменям задното гърне на москвич 412

Публикувано на: Чет Яну 09, 2020 10:39 pm
от pacho
Преместил съм въпроса ти в нова тема, защото няма нищо общо с тази в която бе написан.

А по въпроса ти, свързано е с две парчета гума с дупки и болтове към гърнето и планката на купето. Можеш ги да изрежеш от стара автомобилна гума.

Re: Сменям задното гърне на москвич 412

Публикувано на: Чет Яну 09, 2020 11:24 pm
от ALEX
Оригинално е с парчета армирана(с канап) гума... Не смятам, че това е най-доброто решение, та ако искаш да няма вибрации, може пак да импровизираш с някаква тампони от кола, които би трябвало да обират повече вибрациите.

Re: Сменям задното гърне на москвич 412

Публикувано на: Пон Яну 13, 2020 11:51 am
от george_shumanov@
Ок значи ми трябва да намеря някакъв тампони с които да го закрепя или да изрежа от някаква по здрава гума.Благодаря ви!!Ще питам и за напред,защото още много работа имам!

Re: Сменям задното гърне на москвич 412

Публикувано на: Сря Яну 29, 2020 11:39 am
от dino412
Намираш транспортна лента и изрязваш две парчета за гърнето и едно за тръбата най-отзад и си решаваш проблема.Дари в оригинал от завода е нещо такова.
hfwbR6g5.jpg

Re: Сменям задното гърне на москвич 412

Публикувано на: Сря Яну 29, 2020 1:13 pm
от MiG-23
george_shumanov@ написа: Пон Яну 13, 2020 11:51 am Ок значи ми трябва да намеря някакъв тампони с които да го закрепя или да изрежа от някаква по здрава гума.Благодаря ви!!Ще питам и за напред,защото още много работа имам!
Или парчета от стар ангренажен ремък - със зъбите едно към друго и става много здраво.