Проблем с ел. инсталация 412
Проблем с ел. инсталация 412
Здр-те на всички колеги имам много голям проблем с ел инсталацията на Москвич Иж с дванаисетаков двигател .Исках да видя какво се случва с таблото защо нищо не ми работи само лампата за мигача и взех да проследявам кабелите кой от каде и за какво е но ПРОБЛЕМ от двете страни двете инсталации оголени кабели идващи от вътре и отиващи на вътре.направо е като паежина от кабели цели и прекъснати. Трябва ми ел схема на инсталацията както и куплунгите за фаровете и мигачите тези продълговатите до които отива инсталацията на бомбетата и после от там се пръска към фарове ,мигачи и габарити.
Re: Проблем с ел. инсталация 412
[img width=800 height=450]http://www.madyar.net/car/el_sheme/m412/m412-color.jpg[/img]
Москвич 2140 ☭
Благодаря много колега за схемата утре ще кача снимки на сегашната инсталация
Колега ,ти хубаво си сложил снимки ама така тъмна Индия...аз като правих моя бях разхвърлял всички кабели вътре и после си взех най-малките свински опашки и групирах всички по отделно според това кой за къде е и накрая останах с 3-4 малки снопа,които по схемата свързваш за минути.Вземи ,навържи си ги още от дебелия сноп от който идват,махни излишните,че като гледам май има някой друг.Така най-лесно ще се ориентираш!Не забравяй да затегнеш хубаво всички по таблото.Накрая ще се учудиш,че Москвича пали с 2 кабела 

Последно промяна от shipin на Пон Фев 22, 2016 2:38 pm, променено общо 1 път.
[quote="shipin"]
Колега ,ти хубаво си сложил снимки ама така тъмна Индия...аз като правих моя бях разхвърлял всички кабели вътре и после си взех най-малките свински опашки и групирах всички по отделно според това кой за къде е и накрая останах с 3-4 малки снопа,които по схемата свързваш за минути.Вземи ,навържи си ги още от дебелия сноп от който идват,махни излишните,че като гледам май има някой друг.Така най-лесно ще се ориентираш!Не забравяй да затегнеш хубаво всички по таблото.Накрая ще се учудиш,че Москвича пали с 2 кабела
[/quote]
То добре лошо няма аз нали за това пуснах снимки да се види какви безобразия е правил стария собственик и за това искам схема да мога да си ги подредя като дет се вика на ЗАПАДНА кола и Благодаря на колегата за схемата .
То се знае че бая ще се смени и бая ще се изрязва за да стане както трябва няма за два кабела да се запаля някъде.

[/quote]
То добре лошо няма аз нали за това пуснах снимки да се види какви безобразия е правил стария собственик и за това искам схема да мога да си ги подредя като дет се вика на ЗАПАДНА кола и Благодаря на колегата за схемата .
То се знае че бая ще се смени и бая ще се изрязва за да стане както трябва няма за два кабела да се запаля някъде.