Странна ситуация с бензиномер и няколко въпроса
Re: Странна ситуация с бензиномер и няколко въпроса
Ми при мен стрелката се клати.Това,че в резервоара има прегради не го знаех,благодаря.По принцип оригиналния,на празен ход,когато автомобила е спрян си отчита,но горкия е доста стар и като подам газ,понеже двигателя се клати от форсирането на ляво и на дясно,мърда и колата - стрелката почва да се движи леко.Някакъв такъв бензиномер от западна кола знае ли се,някой пробвал ли се да сложи на своя М-ч.По принцип едва ли ще реша мърдането на стрелката само със един по съвременен уред,но би трябвало пък да има напредък с него.
П.п.Уреда ми отчиташе доста точно,когато има бензин вътре и стрелката е в покой.Единствено не мога да разбера кога е вече в резерва - като стигне делението на Е (празно) или когато застане централно на него и въобще има ли резерва тоя автомобил.И май ще си търся читав оригинален за 2140 бензиномер.
П.п.Уреда ми отчиташе доста точно,когато има бензин вътре и стрелката е в покой.Единствено не мога да разбера кога е вече в резерва - като стигне делението на Е (празно) или когато застане централно на него и въобще има ли резерва тоя автомобил.И май ще си търся читав оригинален за 2140 бензиномер.
- pacho
- Администратор
- Кара:: 2335 (Служебен)
- Обратна връзка:
При по модерните автомобили мисля че проблема е решен с много бавно движеща се стрелка. При даване на контакт на москвича стрелката се забива на където трябва, а при другите много плавно се придвижва да положението си. Може да се смени с по модерен, но трябва и поплавъка също да се смени с такъв от съответната кола, следователно трябва да се търси нещо с приблизително същата височина на резервоара, обема няма значение.
Москвича трябва да се гали нежно с ЧУК!
Пуснах преди 1 седмица тема в раздел "Купувам",че си търся нивомер.Понеже стана въпрос какъв бензиномер е слаган на моделите 2140,реших да потърся какъв е каталожния номер на моя.Не можах да го видя къде е,понеже е целия ръждясал.Оставих го във преобразувател,и го намазах със спирачна течност но,единственото което видях беше " IX БМЗ 134 - А .Не съм сигурен,но за първите и последните букви потвърждавам,че е така.На самия корпус,където се намира ходещата пластина на поплавъка,която се движи из намотките пише Сделано в СССР,а от ляво и дясно,където е дупчицата там където влиза ''пръчката'' на поплавъка,от едната страна пише 12В,а от другата 21В.
Ето снимки,ако някой може да му каже каталожния номер,ще съм му благодарен.
Снимки:
http://gasolino.snimka.bg/automobiles/m ... 5.23861848
http://gasolino.snimka.bg/automobiles/m ... 5.23861849
http://gasolino.snimka.bg/automobiles/m ... 5.23861850
П.п.До колкото разбрах трябва да пише на каталожния номер - 408 ............... нещо си :)
Ето снимки,ако някой може да му каже каталожния номер,ще съм му благодарен.
Снимки:
http://gasolino.snimka.bg/automobiles/m ... 5.23861848
http://gasolino.snimka.bg/automobiles/m ... 5.23861849
http://gasolino.snimka.bg/automobiles/m ... 5.23861850
П.п.До колкото разбрах трябва да пише на каталожния номер - 408 ............... нещо си :)
Последно промяна от Jory на 12 Юни 2011 12:15, променено общо 1 път.
Потърси го из букварите като толкова те интересува...въпреки че не виждам смисъл при положение, че резервоара от 65-та до 88-ма година е един и същ заедно със сондата и поплавъка.По принцип се калиброва уреда за конкретния датчик или поне така пише, че трябва да се прави.
-
- Потребител
Отгоре като погледнеш нивомера то повечето еднакви,а от долната страна все различни.Мисля че трябва да си търсиш нивомер не по каталожния номер,а по данните щамповани на самия нивомер,а не да изкупиш всички предлагани,че който вземе да стане.
На моя пише: -ІІІ 74 БМ134А .Дано съм ти помогнал с нещо.
На моя пише: -ІІІ 74 БМ134А .Дано съм ти помогнал с нещо.
Значи на моя пише IX БМ134-А
- московчанин2140
- Глобален модератор
Ето какво бях написал по-нагоре:
Бензиномера(указател нивото на горивото) на ,,Москвич"2140 е елекромагнитен тип с датчик тип БМ 134-Д.
Пълното съпротивление на датчика е 60 ОМ
Така, а римските и арабските числа и цифри преди ,,БМ....." са годината и месеца на произвидството.....
Бензиномера(указател нивото на горивото) на ,,Москвич"2140 е елекромагнитен тип с датчик тип БМ 134-Д.
Пълното съпротивление на датчика е 60 ОМ
Така, а римските и арабските числа и цифри преди ,,БМ....." са годината и месеца на произвидството.....
Все великие! Все гениальные! А ракию выпить не с кем
Момчета поръчах си онзи ден 3 нивомера,и вече са тук.Взех си 3 поради причината,че някой беше казал - нови от магазина били за изхвърляне понеже не били имане.И така,2-та поплавъка са от 89 года,а другия е от февруари 90-та.Монтирах първо най - новия и имам въпрос към тия дето карат на бензин - когато сложа 20 лева,демек 10 литра (почти),стрелката не се отклонява от 0.Това нормално ли е,или нещо не е наред.Вечерта сложих друг поплавък,от 89-та който е,но преди да го монтирам му изместих леко пластинката така,че когато е на пълно да си стои стрелката точно на делението "F" (пълно),и когато е празно да си стои също на делението 0 или (Еmpty,понеже съм с латински букви на уредите).И така,някой беше споменал в друга тема,че тоя автомобил имал резерва ? Айде кажете аджеба,3 пъти сигурно попитах има ли такова нещо - примерно 5 литра е резервата или 10 и за това стрелката стои все на 0 ?
П.п.И 3-те поплавъка измерват по един и същи начин.Идеи ?Поплавъка на всеки който съм използвал съм го сменил с моя за всеки случай.Не за друго,ами да не би да има някой пукнат. Кажете вие..
П.п.И 3-те поплавъка измерват по един и същи начин.Идеи ?Поплавъка на всеки който съм използвал съм го сменил с моя за всеки случай.Не за друго,ами да не би да има някой пукнат. Кажете вие..
-
- Потребител
Според мен и осем броя да беше купил пак щеше да е същата работа.Преди монтажа си иска настройка,вероятната причина е,че са прехвърляни насам натам и са разрегулирани.Резервата на гориво сам можеш да си я определиш чрез подгъване на тела на поплавъка.Ако механизма за измерване е в ред правиш следното:
Източваш си бензина от резервоара през бензиновата помпа.Наливаш пет литра бензин в резервоара който ще ти са резервата.После си настройваш поплавъка чрез огъване на тела да дойде на делението нула и си готов.
После не ти трябва да знаеш колко бензин има в резервоара,което трудно се определя,но едно ще знаеш,че когато стрелката ти падне на делението нула ще имаш пет литра оставащ бензин за изгаряне,а когато той свърши ще имаш възможноста да източиш останалия който не си изкарал чрез помпата,а с един маркуч и едно шише и да изминеш още няколко километра.
Източваш си бензина от резервоара през бензиновата помпа.Наливаш пет литра бензин в резервоара който ще ти са резервата.После си настройваш поплавъка чрез огъване на тела да дойде на делението нула и си готов.
После не ти трябва да знаеш колко бензин има в резервоара,което трудно се определя,но едно ще знаеш,че когато стрелката ти падне на делението нула ще имаш пет литра оставащ бензин за изгаряне,а когато той свърши ще имаш възможноста да източиш останалия който не си изкарал чрез помпата,а с един маркуч и едно шише и да изминеш още няколко километра.
Не са разрегулирани,когато пусна маса и почна да мърдам поплавъка,без да е сложен в резервоара когато го дам на пълно,стрелката си отива точно на Пълно на уреда.Когато го пусна на 0,стрелката отива в ляво след 0.Това,чрез огъване на поплавъка,може да се настрои и по друг начин,когато се мръдне самата пластинка и се врътне леко поплавъчето.Така,се получава едно леко разместване.Аз така направих със втория бензиномер.Застопорих пластинката и мръднах поплавъка на горе към посока пълно.Така той застана точно на 0 и точно на Пълно.Другите два пак обяснявам,при вдигнат поплавък си отиват на пълно,а при спуснат отива след нула.Въпроса ми беше това така ли трябва да е,или не,понеже оригиналния поплавък си забиваше точно на 0 и вече нямаше бензин вътре.
П.п.При тези поплавъци,намотката в средата е навита на по - гърсто,а към края на по - рядко,и един вид,поплавъчето пак си отчита нормално.Кажете вие,когато ви е празен резервоара къде точно застава стрелката.И снимки няма да откажа.И последно тая резерва колко литра е правена от завода производител - 5 литра или повече ?
П.п.При тези поплавъци,намотката в средата е навита на по - гърсто,а към края на по - рядко,и един вид,поплавъчето пак си отчита нормално.Кажете вие,когато ви е празен резервоара къде точно застава стрелката.И снимки няма да откажа.И последно тая резерва колко литра е правена от завода производител - 5 литра или повече ?
-
- Потребител
Явно не четеш какво ти написах по горе.На сухо може и да показват от нула до пълно,но в резервоара е друга работа.Може и да бъркам но смятам че хода на бензиномера е различен от дълбочината на резервоара.Бензиномера не е ли капсолован и как видя намотките вътре?Какъв модел са бензиномерите? На не би твоя поплавък да е пукнат и да не качва стрелката на уреда? Как стрелката ще ходи в ляво след нулата???
[quote=""boro s moskvicha""]
Явно не четеш какво ти написах по горе.На сухо може и да показват от нула до пълно,но в резервоара е друга работа.Може и да бъркам но смятам че хода на бензиномера е различен от дълбочината на резервоара.Бензиномера не е ли капсолован и как видя намотките вътре?Какъв модел са бензиномерите? На не би твоя поплавък да е пукнат и да не качва стрелката на уреда? Как стрелката ще ходи в ляво след нулата???
[/quote]
Прочетох доста добре какво си написал.Бензиномера не е капсулован.От вида с металния корпус са и трите.Там където е извода за кабела към уреда,като развиеш гайката,под я има една пластинка.Махаш пластинката и развиваш втората гайка след което корпуса пада и вътре лъсва реостата с пластината.Моя поплавък не е пукнат - все още си е здрав и съм го тествал отделно във един съд със бензин.И да,стрелката на уреда отива в ляво след нула.Не забива точно на делението 0,а отива с 2-3 мм след делението.Демек напуска бялата графа на 0 и отива в ляво от нея.Хайде да не спамим повече,нека и другите кажат как е при тях работата.
П.п.И на сухо и в резервоара няма разлика.Пробвах вече. :))
[/quote]
Прочетох доста добре какво си написал.Бензиномера не е капсулован.От вида с металния корпус са и трите.Там където е извода за кабела към уреда,като развиеш гайката,под я има една пластинка.Махаш пластинката и развиваш втората гайка след което корпуса пада и вътре лъсва реостата с пластината.Моя поплавък не е пукнат - все още си е здрав и съм го тествал отделно във един съд със бензин.И да,стрелката на уреда отива в ляво след нула.Не забива точно на делението 0,а отива с 2-3 мм след делението.Демек напуска бялата графа на 0 и отива в ляво от нея.Хайде да не спамим повече,нека и другите кажат как е при тях работата.
П.п.И на сухо и в резервоара няма разлика.Пробвах вече. :))
Последно промяна от Jory на 17 Юни 2011 23:58, променено общо 1 път.
-
- Потребител
[quote=""Jory""]
Как стрелката ще ходи в ляво след нулата???
[/quote
..............И да,стрелката на уреда отива в ляво след нула.Не забива точно на делението 0,а отива с 2-3 мм след делението.Демек напуск.............
[/quote]
Вероятно грешката е моя.Винаги съм мислел че в ляво след нула е ДЯСНО. ;D
А по въпроса пет литра ми е резервата гориво когато стрелката на уреда застане на нула.
Успех с ремонта.
Как стрелката ще ходи в ляво след нулата???
[/quote
..............И да,стрелката на уреда отива в ляво след нула.Не забива точно на делението 0,а отива с 2-3 мм след делението.Демек напуск.............
[/quote]
Вероятно грешката е моя.Винаги съм мислел че в ляво след нула е ДЯСНО. ;D
А по въпроса пет литра ми е резервата гориво когато стрелката на уреда застане на нула.
Успех с ремонта.
-
- Потребител
Здравейте! Имам Москвич 2138. Когато дам на контакт и уреда за нивото на бензина отива на пълно положение без значение дали има бензин или не в резервоара. Когато откача кабела на сондата положението е същото стои на пълен. Та проблема от кое би трябвало да уреда или сондата?