Москвич 412 '71

Забавления, снимки, видео, поздрави, хвалби, новини за сайта, отдел чистота и др.
Публикувай отговор
Аватар
m_g
Потребител
Потребител
Кара:: Волга М21, Варшава и други

Re: Москвич 412 '71

Мнение от m_g »

С риск да съм досаден, ама какво стана с автомобила? Успя ли да го пуснеш в движение?
Аватар
moskvich_408
Член на клуба
Член на клуба
Кара:: 408э , 412э , 2138

Мнение от moskvich_408 »

Понеже съм в течение със случващото се, ще си позволя да отговоря аз. Москвича още не е регистриран, поради забавяне на някои от документите. Скоро би трябвало вскичко да е готово, за да се регисрира.
По отношение на механиката, автомобила е готов на 95% , останали са накои наистина дребни неща за доизкусуряване.
Ne6tosmisleno
Потребител
Потребител
Кара:: 412 '71

Мнение от Ne6tosmisleno »

Не бях писал, понеже както Стефан е казал, нещата бяха спряли документално заради здравословното състояние на един от наследниците и нямаше какво да се прави освен да се чака. Слава богу човека вече е добре и веднага щом можеше ми изпрати неговата част от документите.

След доста изтощителни четвъртък и петък, колата вече има абсолютно всички възможни документи, такси, данъци, винетки, граждански без благословия от Врачанския владика защото разчитаме на черната магия която я движи и съответно от вчера има номера и преглед, който мина напълно успешно и самостоятелно.
312215116_525766552296810_8480218815842032582_n.jpg
Прибра се на ход с няколко спирания за прочистване на горивната система, защото явно се разкиснаха някои боклучета тук там, но в крайна сметка последните 50 ком едвам гоних Стефан с моята кола, въпреки, че не работи перфектно все още. Доста хора от клуба ни срещнаха по пътя, случайно или не и в интерес на истината хората които искаха да я разгледат май отнеха повече време в прибирането отколкото ремонтите, което ме радва много :)

Мисля, че на следващата сбирка ще може да се види и на живо.

Вчера бяхме много изморени и напрегнати от наистина стотиците критични дейности които трябваше да се случат в рамките на един ден, за да се случат нещата и не можахме да направим много снимки, но скоро предполагам ще кача повече.

Огромни благодарности на всички, които се включиха и ще се включват със съвети и помощ и най-вече на Стефан, който наистина се раздаде страшно много за да станат нещата въпреки, че всеки път като дойде го държа гладен докато не припадне. С неговата почти непрекъсната 24 часова помощ се случиха нещата.
Аватар
m_g
Потребител
Потребител
Кара:: Волга М21, Варшава и други

Мнение от m_g »

Честито, много се радвам! Само безаварийни километри за напред!
Каква е следващата стъпка? Софийски табели, каране или ще си остане ВР?
Ne6tosmisleno
Потребител
Потребител

Благодаря!

Колата е била оригинално ВР9956. Този номер може да се вземе може би от януари натам. Може би ще и взема и ще остане с него, сега нямаше как да стане. От друга страна почвам да харесвам този номер и се чудя има ли смисъл изобщо.

Иначе следващата стъпка е да се направи всичко да работи стабилно и да стане приятна за каране. В интерес на истината в момента работи изненадващо стабилно, но има още много неща да се правят, а и доста неща да се обадят тепърва и винаги има части които се намират трудно :)
Аватар
rumen1955
Потребител
Потребител
Кара:: 408и

Мнение от rumen1955 »

Браво Колега . МОСКИЧА е супер да си го караш с Голям КЕФ. :D :D :D :D :D :D
Ne6tosmisleno
Потребител
Потребител

Колеги, по москвича има доста развитие, но нямам време да седна да кача някакви снимки, а нямам и врме и да правя много снимки и клипчета, но доста неща се променят, някои към добро, други към лошо.

Като цяло колата есента се развозваше из София, после при първото застудяване я пръснахме за сервизираме на някои основни неща.

Вече има нова водна помпа, обслужен алтернатор, някои дреболии около тях. Колега от форума запои всички дупки на радиатора, боядисахме го после. Занесох на прахово някои детайли под капака, други боядисах сам.

Капака на водните ризи беше крив и раздут и протече. Смених го, но скъсах 2 болта и се оказа, че и от преди има 3-ти скъсан та и там беше разправяи.

Реставрирах таблото вътре и го подлепих. Стана супер, като изключим жабката, която е много крива и ще търся друга.

Колегата Стефан направи чудеса с километража и го направи като нов, само дето след като го сложихме почна да показва много по-малко от преди и ще трябва още едно сваляне тея дни за настройка. Преди показваше повече.

Моторчето на чистачките е обслужено, сменихме уплатнение на люка за въздуха и цял куп други дреболии.

Колата отново се кара, но ще се наложи да се направи и кутията. Чудех се дали да вземам нова, но ще видя първо дали оригиналната няма да стане. Иначе нова е по-евтиния избор до колкото виждам до момента.

Иначе колата дори без реглаж седи страхотно на пътя, кара се леко и върви доста прилично.

Има мноооооого неща които трябва да се монтират и ремонтират, но всяко нещо с времето си, изключително много неща станаха и до сега. Просто наистина реставрацията на стара кола отнема много време.
ALEX
Член на клуба
Член на клуба

Мнение от ALEX »

Покарай малко така с този скоростомер. Аз си бях релулирал един по време на движение и с гпс . Сложих го покарах малко и сега пак показва малко повече... Има вероятност с карането и твоя малко да се отпусне. Колкото до скоростите... намери едни от дефорсе 85-88г. Нещо по запазено... оправи ѝ течовете и карай :)
Ne6tosmisleno
Потребител
Потребител

Лиснал съм каната. Поръчах части на дебело за скоростите. Ще си направя мойте, ако станат. Иначе излиза малко по-скъпо от нова кутия, но ще си е неговата и с щека и пробка отгоре. В крайна сметка нали това е реставрацията :)

Не че няма голям шанс да се оакат нещата и да не мина на вариант б, но към момента не съм намерил и скорости. Под 100 лв никой не продава, а всичките са котка в чувал.

Иначе колата и така си върви доста добре, даже и задната е използваема, ама ме е страх да ходя на дълго така. Може да е някоя дреболиям може и да се взриви всеки момент, кой знае :)
andi1
Потребител
Потребител

Мнение от andi1 »

Аз си купих чисто нови за 2140 за 150лв, но беше преди около година, преди да литнат цените нагоре. Сега незнам колко им искат.
Прикачени файлове
IMG_20220402_160234.jpg
Ne6tosmisleno
Потребител
Потребител

andi1 написа: 15 Мар 2023 09:54 Аз си купих чисто нови за 2140 за 150лв, но беше преди около година, преди да литнат цените нагоре. Сега незнам колко им искат.
А може ли инфо на лично от къде? За 150 лв не бих се замислил.
Ne6tosmisleno
Потребител
Потребител

Методи Кръстанов написа: 15 Дек 2021 08:51 Хехе, брей, това не го очаквах. Ей няма скука с тия москвичи :) За пръв път виждам толкова ранни вазови джанти. Този 412 наистина ще излезе много интересен. Нямам търпение и аз да го видя :)
Христовс Воскресе на всички!

Преглеждам темата в опит да се мотивирам да намеря от къде да започна ъпдейта и, защото информацията която имам да споделям вече е изключително много повече от това което има до момента качено и стигнах до този коментар на Методи. За това реших да започна нехронологично с липсата на скука с точно този москвич.

Ето няколко интерсни факта, които открихме със Стефан за колата:
Съединителя колата се оказа оригиналният комплект - английско производство - bork and berg. ще кача снимки скоро.

Фаровете на тези москвичи произведени 70-та и 71-ва имат малка разлика с по-късните също - имат едни отражатели допълнително:
received_515263930769583.jpeg
Ето кратък списък по категории на нещата, които ще опиша и ще кача подробно в отделни мнения:
1. Зимни ремонти
2. Волан
3.Лост Мигачи
4. табло
5. съединител
6. скорости и кардан

Очаквайте скоро включване, весели празници!
ALEX
Член на клуба
Член на клуба

Мнение от ALEX »

По принцип и стъклата на фаровете трябва да са други , но с годините понякога са заменени с масовия модел.
Аватар
moskvich_408
Член на клуба
Член на клуба
Кара:: 408э , 412э , 2138

Мнение от moskvich_408 »

Каква е раликата в стъклата, аз поне не съм се заглеждал в тях. Според мен, конкретно на този москвич е малко вероятно да са сменени.
ALEX
Член на клуба
Член на клуба

Мнение от ALEX »

Шарката е малко по различна , надписа в долния край, мисля също...
Публикувай отговор