За жалост това е основната причина да се реша да правя колата сам, явно ще трябва да я познавам добре предвид качеството на изработката на доста оригинални и афтърмаркет части.m_g написа: ↑13 Дек 2021 16:18 Аз обаче бих пробвал да го вкарам в пътя на бензин.
Помпа... Помпа се купува нова и поне два броя. Една се слага на мотора, а втората се държи за резерв в багажника. Един път ще закъсаш - слагаш нова и караш, иначе става тъпо. Същото се отнася и за бобина, палец, кондензатор, капачка (или направо цяло делко), свещи, маркуч за бензин, спирачни цилиндърчета и предни маркучи, течност, масло за двигателя...
Газ няма да има, надявам се колата да стане за съботно неделни разходки, участие в ретро евенти и дай боже някое ретро преходче. Определено няма да ми е основна кола, че да мисля за газ и за такива неща, много ме кефи да мирише на бензин и да бръмчи

Относно литературата - имам много малко опит с такива коли - по-скоро никакъв. Ръцете не са ми до край в г-а и горе долу се оправям, ама определено примерно, ако не ми бяхте казали, че съм завъртял гумичките на помпите щях да го уча по трудния начин, въпреки перфекните снимки на книжка. Мисля, че някъде съм купил една, но доста неща останаха в Борован, скоро ще ги взема надявам се. Иначе ми е доста полезно това, че правя нещата сам, защото после ще може да се оправя ако се наложи. Ще гледам да купя нови помпи, към момента имах ремонтен комплект и мислех старата да оправям, но може би не е най-добрата идея.
Много се радвам, че мотора поне видимо работи добре. Малко по малко почват да ми се изясняват някои работи, надявам се до края на зимата да има известен напредък.