Ето, и аз научих нещо ново.
Много си обичам Жигулите, ама джантите ГАЗ са си по-красиви и туй то.
Не знаех, че и Москвич 13 цола са с големите вентили - мислех, че са така само Волгите. Виж ти...
Това прави намирането на читави вътрешни съвсем сложно. За 15ки съм купувал със широк вентил от Диана, ама сега как е работата, не знам.
Та така - с две ръце за безкамерни с голям вентил - пак от въпросната Диана могат да се купят, или от друга някоя верига, като Радиал, Примекс и т.н.
Последно с големи вентили си правих Нисата в Радиал - там намерих нови Тойо с правилния размер 6.50-16С със стар, ама много стар ДОТ и естествено, ги купих, както и комплект големи вентили. Малко от рубриката "На свинче - звънче", но ето - скапан, ръждясал микробус на "оригинална боя", но с джанти на пясък и прахово и нови тасове. Джантите си бяха изцяло на ръжда, та нямаше как.
038132248-big by
M G, on Flickr
Помежду другото, това за дефицита, дето Методи го каза, днес си го говорихме с по-стари колеги и веднага ми разказаха няколко истории от практиката на сервиз "Жигули" в Кмяжево (въпросните колеги са имали и двамата Жигулита). И "Москвич" на Ботевградско не е бил по-различен - без 5лв в талона седиш и не те приемат въобще.
Методи, можем да направим някоя съвместна визита в Лютидол, и на мене ще ми е интересно да видя колата.