Вчера имах врем и скочих до москвича. Свалих спирачната помпа. Не можах да снимам всичко, но това което ми направи впечатление е, че гумичката на буталото беше доста раздута, но не течеше от нея. Обема и беше почти двеин на новите дето имам, като напена гъба. Предната беше добре, но тъй като имах два модела в мен и прегледах беше като тези с по-тънките стени на гумата. Реших да сложа таква, която е по-твърда и с по-дебели стени и седи една идея по-малка когато не е накисната поне. Смених и клапанчето, което изглеждаше също така - накиснато гумичката му беше доста по-голяма, но според мен работеше.
Събрах всичко сложих и заработи перфектно, дойтоха и спирачки. Викам има съединител и спирачки и път, който е затворен, защо да не се повозя.. Тръгнах насам натам, спирачките в началото работеха променливо, в един момент почна да спира много добре и да те изправя напред. Явно прогони някакъв въздух.
Всичко цветя и рози докато педала на съединителя пак не почна да дава целия ход, според мен като позагря колата вече, дали от топлината или от ползването пак все едно спря да се връща до края на работния ход буталото на горната помпа. И пак не иска обезвъздушаване.
Махнах тръбичката бутнах с една тънка отвертка и изкарах буталото до крайна точка назад и веднага пак заработи, обезвъздуших и сега пак работи перфектно, но до кога.
Тръгнах да прибирам колата и пак нямаше спирачки от първо натискане и според мен не беше въздух.
Сега имам вече няколко теории за тая работа.
1. когато се качи въздух в горната помпа пружините не могат да я върнат до края, където тя може да обезвъздуши - това важи и за двете помпи.
Сега от къде идва проблема е друг въпрос. На съединителя според мен като няма въздух в системата, явно като пуснеш педала хидравликата сама си го връща, там може би въздуха го е-ва яко и като изкараш въздуха работи докато пак налапа, но опция две, налко по малко влиза въздух и вече не върши работа. За мен ако пружината успява да върне буталото напълно няма да има тоя проблем и при двете помпи, но явно не успява.
Сега от къде идва проблема. Или пружините са хлабави и нямат сила или гумичките дето слагам с времето се раздуват и затрудняват връщането, защото като са току що сложени работи перфектно.
Решение - тъй като вече 3-4 пъти свалям помпи и не става работата, мисля да се откажа от автентичнтие си, негови помпи и да си купя две нови и да си спестя пребиването с автентична кола. Те тия гумички една с една няма. Различен матерял, размер, дебелина, и са две ходи разбери кога коя си улучил и коя ти прави проблем. Сигурно с още 20 смени ще го нацеля, но не мисля да се мъча така, а и най-вече да се пребивам по пътищата.
Инче ето сними на клапанчетата, друго бях мръсен да правя. Колата работи добре, като има спирачки и съединител се усеща неочаквано добре:
Иначе на снимките се виждат предните гумички, мократа е тази дето беше вътре. На другата снимка са нови, които имах, едната беше точно като тази вътре в помпата с по-голям диаметър, но от по-мека и тънка гума, сложих тази с по-малкия диаметър сега, която е по-твърда и дебела гума.