Пускам темата в тук, защото видях, че в другия раздел няма да може да се коментира, а предпочитам да мога да се възползвам от опита на колегите, ще ми простите за егоизма, за момента пускам темата за себе си, не толкова за вас. Ако завърша проекта може админите ако преценят да я урежат и преместят, на мен лично ми трябва помощ и за това се обръщам към вас.
Дядо ми ми е оставил въпросната кола, като човека успя да я опази от всички дето го караха да я изхвърли и бракува в продължение на 30 години. В този ред на мисли от няколко години се опитвам да започна по-активна работа по нея, но живота все не ми даваше шанс.
Скоро я преместих в много по-удобен и близък гараж до мен и се надявам това да ми даде повече възможност за действие.
Колата е 412, 71-ва е внесена на ход в България от брат на дядо ми, 72-ра е регистрирана тук, в семейството е от нова. В момента е на 86 000 км. Според мен външния и вид е подходящ да се регистрира и без други намеси за момента освен хубаво почистване. Няма сериозни ръжди.
Качвам снимки и какво съм направил до момента и ще пиша след това в друг пост какво планирам за момента и какви въпроси имам.
Първите две снимки са как го намерихме. 2015-та бяха станали 17 години откакто не беше палена колата, значи в момента са към 23/4.

да видим така дали ще работи:

Мотора беше добре консервиран и бяхме много обнадеждени, но истината е, че бяхме 4 момчета каращи съвременни коли и бяхме купили масло, свещи, филтър, туба бензин, кабели и цял куп други работи, но хич не знаехме как работи този звяр.
Сменихме маслото и филтъра, разкиснахме цилиндрите за всеки случай, но се оказаха подготвени за стовене, завъртяхме с манивелата да раздвижим, сложихме новите свещи и кабели и решихме, че сме готови за палене.
Нещата не се развиха точно така, първо имаше 2/3 капана срещу крадци явно и второ хич не и разбирахме. Горе долу наместихме нещата и тръгнахме да я палим, но се оказа, че поплавъка не спира горивото и я дави. Свалихме го и следващия път след около 2 години се върнахме с ревизиран карб. Тогава обаче както си мислехме, ни подведе акумулатора който бяхме взели, после на третото ходене видяхме, че редим неправилно цилиндрите и бърка реда на палене. Втори неуспех. Третия път вече беше преди около две и беше минало наистина доста време. Къщата беше разбита и бяха взели някои неща. Все пак тогава открихме голям пробив със запалителната система, сменихме бобини, кабели и капачка, всичко изглеждаше работещо по тока вече и се попревъзбудихме, че ще я палим. От това наляхме нафта в карба, не бензин, защото бяхме взели преди 3/5 години и туба с нафта да се топлим на нафтовата печка и съответно сътворихме нова бела и пак не и чухме гласа. Свалихме пак карба и пак чистене, в момента още не съм го сложил на колата, но съм решил да сваля капака на колектора първо и да видя какво става долу и после ще правя опити за палене, предполагам няма да е проблем, тя и с нафта почти запали, просто беше зрелищен бекфайър

Третия път не беше планиран за палене, а за почистване, което до някъде беше свършено. Ударихме пароструйка с ниско налягане отвън и на мотора и една прахосмукачка отвътре криво ляво. Не съм мил нищо с препарати, това ще го оставя за накрая.
Последното нещо дето е правено е от миналия уикенд. Преместих колата на по-удобна локация. Ето една снимка от тогава:

Вече е по-близо и в много по-удобен гараж и мисля да почвам работа по нея активно. Следващото мнение ще е за това и ще изложа и въпросите си.