Здравейте на всички!
Може би голяма части от хората знаят моята история свързана с 21412 модела.... за хората които не знаят, това беше първата ми кола, която от дете баща ми ми беше дал, за да добия техническа грамонтност по устройство на автомобила и неговото управление и т.н т.н... Като дете имах някакво изкривено виждане на нещата, особено линиите на тоя ш*бан москвич (напрао ме възбуждаха аххаха) ииииии поради някакви обстоятелства и доста лошо състояние на колата, се наложи да е махне (2006 година) без моето съгласие и от там реших че пак ще имам москвич лично мой! Битки много, работа сезонна 9ти 10ти клас ученик, дрън дрън... 3 години по-късно си взех 2140 1977, ии още 18 след това се появи едно хвърлено 21412 на трупчета, изпечено от слънцето с вързано куче за предната джанта( как все си купувам таралясници с кучета вързани за тях нз... и една БМВ Е34ка си купих така и тя издрана цялата от същата страна предна лява гума.) таааа на трупчета казах... пуснато на обява за части, с някви липси... абее тотал.. Звъни момчето(аз) да пита за колата, и оп... тя близо до града, с документи, платен данък! Викам СУПЕР моя е... колко пари, толкова! И ЧЕСТИТО! Бях най-щастливия човек на света! Отново се върнах в онези години в които се рових в тази кола и бях на 7 мото небе...
Още с пристигането нямаше как да не я измия и да сложа веднага едни 17ски джанти които бях пуснал за продаване, но никой не ги искаше и така те си искаха колата и я получиха!!! УРА
и ОТ тука почваме.... рисунките от преди 20 години!
След това, направих всичко по окачването, набавих липсващи части, бежов салон за да е 1 към 1 с първото което имах
Бях взимал седалки от алфа GTV за 2140то с идеята да са червени, ноо взех тези а понеже си чакаха и те колата оп заспаха като цвят! Стана си уютно! Изчистено без натрупвания на излишни дрънкулки и тъпотии!
оправихме и екстрите предложени за модела.. осветлението под предния капак, багажник, табло и т.н... стана супер!
От там, бях решен, колкото и да ми хвърля топли спомени УЗАМ-а ще бъде сменен, не с ауди мотор, не с ладов мотор не с квото и да е а двигател, от Рено 19 1.8 16в със всички парапатки от Святогор (рядките части) Камбана, лапи за мотора, и гредата държаща двигателя! Разглобих двигателя да видя състоянието му, оказа се че има не малка сума пари да се налеят.. като ремонт глава, от там лагери, сегменти, и всичко почти по двигателя! За сега чака човека който ще го метне на машината и ще направи блока така че, да наредя 2.0 карантията включ. : кол.вал, по-голям диаметър бутала (само 7 десети разлика от 1.8 до 2.0) и биели!
21412 като от миналото
- Kolumbieca_21412
- Потребител
21412 като от миналото
- Прикачени файлове
Последно промяна от Kolumbieca_21412 на 05 Сеп 2024 01:51, променено общо 1 път.
- Kolumbieca_21412
- Потребител
Re: 21412 като от миналото
Малко снимки на Рено двигателя
И понеже лафа е ... нека да има, взех още един двигател, склонен съм да вярвам че е доста запазен с измерената компресия 14.5/15 бара! на фона на другия двигател който имаше 10! Скоро ще бъде монтиран... вече нямам търпение да го подкарвам!
Развитие по колата.. нон стоп, всяка седмица нещо се пипа
Айде понеже не съм писал скоро скоро някъде 2 3 години, след още толкова ще покажа до къде съм стигнал
Поздрави маняци!
И понеже лафа е ... нека да има, взех още един двигател, склонен съм да вярвам че е доста запазен с измерената компресия 14.5/15 бара! на фона на другия двигател който имаше 10! Скоро ще бъде монтиран... вече нямам търпение да го подкарвам!
Развитие по колата.. нон стоп, всяка седмица нещо се пипа
Айде понеже не съм писал скоро скоро някъде 2 3 години, след още толкова ще покажа до къде съм стигнал
Поздрави маняци!
- Kolumbieca_21412
- Потребител
- Kolumbieca_21412
- Потребител