2140 от 79г
Re: 2140 от 79г
Докато е свалено таблото реших да ремонтирам и духалките, които бяха изпочупени от много години
Направих осветление на ръчките за парното. Ключа за чистачките съм преместил на мястото на смукача и го ползвах за основа на светодиодната лента
Свети задоволително
Направих осветление на ръчките за парното. Ключа за чистачките съм преместил на мястото на смукача и го ползвах за основа на светодиодната лента
Свети задоволително
Купих готов регулируем преобразувател за захранването на компютъра. Работи адекватно, само трябва да му измисля подходяща кутия.
Тествах го с електронния си товар за да съм сигурен че ще поддържа изходния ток, който рекламират и да видя колко загрява. При 2Ампера мога да си държа пръста върху него, което значи че ще живее.
За пробата сложих централен говорител на оригиналното място. Има положителен ефект за звуковата картина.
Малко и с железа се наложи да се занимавам. Последните два маншона, които ня бях сменил се предадоха.
Сложих осветление в багажника. Свързано е по оригиналната схема към габаритите. За в бъдеще трябва да му сложа ключ.
Тествах го с електронния си товар за да съм сигурен че ще поддържа изходния ток, който рекламират и да видя колко загрява. При 2Ампера мога да си държа пръста върху него, което значи че ще живее.
За пробата сложих централен говорител на оригиналното място. Има положителен ефект за звуковата картина.
Малко и с железа се наложи да се занимавам. Последните два маншона, които ня бях сменил се предадоха.
Сложих осветление в багажника. Свързано е по оригиналната схема към габаритите. За в бъдеще трябва да му сложа ключ.
От смяната на гарнитурата главата я стягам трети път. Беше охлабила много малко. Прегледах и клапаните, имаше някои леко различни, но прецених че няма смисъл да ги пипам.
Малко ъпдейт. Дълго времв разследвах проблем със софтуера, който забиваше по неясни причини. В началото ползвах заредената операционна система на росберито върху която инсталирах приложението . Оказа се че разработчикът му е предоставил цвл имидж на операционна с всички техни приложения сложени в нея. Преформатирах флашката по този начин и проблемите изчезнаха. Също смених и USB - RS232 адаптера с друг, защото първия изгубваше връзка.
Реших да подобря работата на бензиновата система, като управлявам помпата с ШИМ. Така ще намаля количеството обратен бензин което се връща в резервоара, помпата ще загрява по-малко, съответно и бензинът ще е с по-ниска температура. За целта ползвам свободен изход, който управлява P-канален мосфет през драйвер. Софтуерно ползвам изхода за бууст контрол, тъй като той позволява това. Таблицата е обороти спрямо % натиснат педал на газта.
Направих и хардуерен бутон за shutdown на росберито. Свързан е към GPIO порта.
На свободен вход към компютъра свързах втори барометричен датчик, който ще следи атмосферното налягане и ще коригира сместа в реално време. По сметки излиза че едно минаване на Шипка, което е грубо 1000м промяна на височината води до около 10% промяна в сместа, което си е доста.Реших да подобря работата на бензиновата система, като управлявам помпата с ШИМ. Така ще намаля количеството обратен бензин което се връща в резервоара, помпата ще загрява по-малко, съответно и бензинът ще е с по-ниска температура. За целта ползвам свободен изход, който управлява P-канален мосфет през драйвер. Софтуерно ползвам изхода за бууст контрол, тъй като той позволява това. Таблицата е обороти спрямо % натиснат педал на газта.
Направих и хардуерен бутон за shutdown на росберито. Свързан е към GPIO порта.