Москвич 407 спасяване от скрап
Re: 407 спасяване от скрап
[quote=""ianchev""]
<sweat> колеги някой рзглобявал ли е малкото триъгално прозорче на предната врата.Не мога да го извадя от рамката.
[/quote]
Здравей, и аз имах проблеми с него. Но вчера се сватнах как може да е. Отпред (челно, на диагонала на вратата) има два винта -махаш ги. Под тънката колонка има още един голям болт за права отвертка. Пробвай с него. <tu>
<sweat> колеги някой рзглобявал ли е малкото триъгално прозорче на предната врата.Не мога да го извадя от рамката.
[/quote]
Здравей, и аз имах проблеми с него. Но вчера се сватнах как може да е. Отпред (челно, на диагонала на вратата) има два винта -махаш ги. Под тънката колонка има още един голям болт за права отвертка. Пробвай с него. <tu>
Ще правя к`вото трябва, пък да става к`вото ще!!!
Вчера и днес поработих малко по колата.Свалих мотора и малко поразчистих.Не мога да се сетя как се сваля предния мост.
Последно промяна от ianchev на Съб Юли 20, 2013 12:43 pm, променено общо 1 път.
Казват, че кеф цена няма, не им вярвайте - има.
<?>Здравейте, колеги! Разглобих този двигател и се оказа, че клапаните на 2-ри и 3-ти цилиндър са били отворени и са ръждясали цилиндрите. Всичко друго е ново. Дайте съвет какво да ги направя. Не съм ги премерил в диаметър колко е ръждата.
То нямаш голям избор... Разтъргваш го до "чисто", виждаш на кой ремонт ще излезе. Намираш си такива бутала и доразтъргваш/хонинговаш до точен размер. Ако като цяло мотора е на много малко км. , буталата и другите 2 цилиндъра са в нормалните допуски, можеш да разпиташ за набиване на сухи ризи само на тези два цилиндъра...
- Moskvich_2140
- Потребител
Намираш си нафта,от старата,истинската-тя премахва ръжди от такива елементи и не си създаваш съзнателно допълнителни главоболия и разправии. <alko>
Последно промяна от Moskvich_2140 на Нед Юли 28, 2013 1:37 am, променено общо 1 път.
Проблема не е самата ръжда, а язвите които е направила! До колкото се вижда има и някакви задирания, вероятно от паления след дългия престой.Освен, че ще изпуска компресия и ще гори масло, може дори сегменти да чупи. Буталата с шлайфа са към 100лв. За тези пари само пътната помощ не можеш да си платиш....
Мотора е стоял над 20 години на боклука без карборатор и свещи <waa>. Маслото от филтара изглежда като ново.Какъв е размера на цилиндрите 76 + колко. <zz>

Последно промяна от ianchev на Съб Авг 17, 2013 7:46 am, променено общо 1 път.
:) 76мм диаметър Х 75мм ход
Помни,че професионалистите създадоха Титаник а Ноевия ковчег го скова аматьор.
Мисля че оправих сигментите.Напръсках с VD-40 киснах в нафта и се раздвижиха два се счупиха но намерих нови и ги смених.
Мисля да го запаля с тези язви по цилиндрите пак квото сгане.
Мисля да го запаля с тези язви по цилиндрите пак квото сгане.

Реших и да понаместя едната тръба за дясния спирачен цилиндър и я скъсах <lick>.Когато монтирах превъртя и резбата М12
на едната задна скоба <zz>.
Последно промяна от ianchev на Пон Авг 19, 2013 1:44 pm, променено общо 1 път.
- Moskvich_2140
- Потребител
Това с тръбата не е проблем,на доста места продават медни тръби с всякакви размери-на килограм(цената на тръбата зависи от нейното тегло примерно 1 килограм ще е 20 лева и по грамажа изчисляват цената).Взимаш си,разпъваш я и я монтираш в ушите на пода,продават се и холендери,само трябва да си намериш инструмент,с който да удебелиш края на тръбата,така че да уплътнява като влезе в цилиндъра за да може да я стегне и холендера при навиването. <alko> Всеки,който се занимава с монтаж на АГУ-та има такъв инструмент,поразпитай...
Последно промяна от Moskvich_2140 на Вто Авг 20, 2013 1:11 am, променено общо 1 път.
Забелязах че като движа волана секторната кутия премърдва.Свалих я оказа се че планката на която е хваната от страната към гредата е скъсана.
Последно промяна от ianchev на Пет Авг 30, 2013 6:15 pm, променено общо 1 път.
Свалих да боядисам и предния мост оказа се малко и згнил мисля да го позакърпя.Едната резбова втулка на горния носач хлопа .Долните носачи и те имат луфт във втулките и накрая кадето е хваната главината.Още не съм разглобил всичко нацяло.Такива ексцентрични втулки дали се намират <?>
Последно промяна от ianchev на Пет Авг 30, 2013 6:16 pm, променено общо 1 път.
Тук вече заминава за боядисване в камера.