Малко за нас!

КЛУБ „МОСКВИЧ” – БЪЛГАРИЯ

Целта за съществуването на виртуалния Клуб „Москвич” е да даде възможност за срещи в мрежата, общуване и обмен на информация между собствениците или просто фенове на автомобилите Москвич и ИЖ . В тематиката на нашия клуб влизат всички модели на МЗМА, АЗЛК и ИЖ. Освен обичайния формат на форума има и възможност за общуване в реално време – чат, данни за членовете и техните автомобили, много снимки и постоянно попълвана от участниците база данни – както от личния им опит, така и преводна от дружеските сайтове.

В същност ние съвсем не сме жалка шайка бедни маниаци, които нямат пари за „нормален” (в общоприетия смисъл) автомобил, които са си въобразили за собствено оправдание, че старият „Москвич” е най-добрият автомобил на света. Ние сме поклонници на неповторимия стил, духа и историята на изчезващата марка. Произведените в град Ловеч над 300 000 Москвича поставят страната ни на първо място в света по брой автомобили от тази марка на глава от населението, и едва ли има българско семейство, в което или в близките им да не е имало такъв автомобил...

Много от нас са вложили в реставрацията и доработките по своите Москвичи огромни средства и сили. Не се опитвайте да ни разберете , ако не сте имали работа с Москвичи. В същото време всеки човек, който някога в живота си е имал възможност да се докосне до особения свят на Москвича, не остава равнодушен към него завинаги.

Виртуалният клуб има и реален живот. Два пъти в годината – в началото на май и през юли-август се организират национални събори, а на местно ниво – в Пловдив, Варна, Габрово и София постоянно се провеждат регионални срещи. Информация за тях можете да получите в съответните теми на форума.